Xerox: 8 din 10 firme mici si mijlocii vor sa elimine facturile pe hartie

xeroxConform unui studiu Xerox, peste 80% din firmele mici si mijlocii (IMM-uri) vor sa elimine hartia din procese precum facturarea, rapoartele financiare, formularele de resurse umane si juridice, totul pentru a se ocupa de alte procese de business. Studiul a inclus peste 1.000 de companii din Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Franta si Germania si arata ca respondentii se asteapta sa faca aceasta schimbare in urmatoarele 12 luni. Aproape jumatate (46%) din respondenti au confirmat ca procesele bazate pe hartie consuma foarte mult timp, iar 6 din 10 considera ca acest lucru are un impact considerabil asupra profiturilor. Tarile in care IMM-urile irosesc cel mai mult timp cu astfel de procese sunt Germania (51%) si Statele Unite ale Americii (50%), urmate de Regatul Unit (43%) si Franta (37%).

Pe masura ce IMM-urile se pregatesc sa isi digitalizeze procesele bazate pe hartie, majoritatea vor avea nevoie de ajutorul expertilor, deoarece doar 1 din 5 respondenti sunt la curent cu solutiile digitale existente pe piata. Studiul a mai aratat ca 47% din companii vor apela la un furnizor de echipamente de birou, 1 din 4 la furnizorul de servicii IT, iar 37% vor apela la producator.

“Schimbarea poate fi coplesitoare pentru firmele mici si mijlocii, dar exista multe moduri prin care se poate asigura evolutia in directia corecta. Pe masura ce IMM-urile fac trecerea la digital, este important sa inteleaga modul in care tehnologia – cum ar fi aplicatiile pentru imprimante si serviciile de management al documentelor – poate veni in sprijinul viziunii si strategiei lor, pentru a se asigura ca transformarea digitala va fi un real succes”, a declarat John Corley, presedinte Channel Partner Operations, Xerox.

Pana la finalul anului 2017, 23% din IMM-uri cred ca dispozitivele mobile vor fi complet integrate in fluxurile de lucru. Astfel, 66% din IMM-uri au inclus imprimarea mobila in initiativele lor legate de mobilitate, in timp ce 27% planuiesc sa o faca in decursul anului urmator. Principalii factori care au influentat decizia sunt legati de optimizarea productivitatii angajatilor care lucreaza de la distanta, nevoia clientilor de a accesa informatii de oriunde s-ar afla si de serviciile pentru clienti imbunatatite si mai rapide.

Totodata, este din ce in ce mai important pentru IMM-uri sa isi tina in siguranta informatiile importante de business, in contextul in care volumul de date creste. Drept rezultat, 56% din IMM-uri includ acum imprimantele si/sau echipamentele multifunctionale in strategiile lor de securitate.

Studiul “Tendinte in 2017 privind productivitatea la birou pentru a creste profitul” a fost realizat de firma de cercetare independenta Coleman Parkes Research, la cererea Xerox. Respondentii sunt senior manageri de business din departamentele de operatiuni, finante si IT, precum si proprietari ale unor firme mici. IMM-urile participante la studiu au intre 50 si 1.000 de angajati si au sediul in Statele Unite, Regatul Unit, Franta si Germania. 293 de companii prezente la studiu erau din Statele Unite.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.