Wizz Air a prezentat aeronava cu grafica dedicata promovarii orasului Budapesta

wizz-1 Wizz Air, în parteneriat cu Aeroportul Budapesta şi prin susținerea candidaturii Budapestei la Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024, a prezentat astăzi aeronava cu o grafică (livery) specifică oraşului Budapesta.

Ca parte a sponsorizării candidaturii Budapestei pentru organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice în 2024, Wizz Air a personalizat o aeronavă Airbus A320 şi un A321 din cadrul flotei sale de la Budapesta cu o grafică unică, cu elemente de design Budapesta 2024.

Detaliile simbolizează valurile Dunării, râu care străbate centrul oraşului, precum şi Statuia Libertăţii, monument istoric situat pe unul dintre cele mai înalte dealuri ale capitalei Ungariei.

Aeronava A321 cu un design special pentru promovarea Budapesta 2024 s-a alăturat flotei în data de 24 noiembrie, iar în scurt timp va fi urmată de o aeronavă A320 care va opera zboruri comerciale începând cu 1 decembrie 2016. Ambele aeronave vor fi inscripţionate pe întreaga durată a campaniei de candidatură pentru organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, până la 31 august 2017.

Fiind principala linie aeriană din Ungaria, Wizz Air şi-a extins în mod constant operaţiunile din țară. Compania operează momentan două baze în Ungaria, la Budapesta şi Debrecen cu un total de 11 aeronave alocate și o alta recent anunțată să se alăture flotei de la Budapesta începând cu aprilie 2017.

„Suntem o companie aeriană care îşi are originile în Ungariași suntem mândri să contribuim astăzi la construirea şi promovarea pe viitor a brandului Budapesta la nivel internaţional. Din 2004, când compania a efectuat primul zbor, ne-am câştigat loialitatea şi încrederea a aproape 18,5 milioane de pasageri în reţeaua de rute din Ungaria, iar anul acesta vom atinge un număr record de pasageri transportaţi în decursul unui an de către o companie aeriană spre şi din Ungaria. Aeronava Wizz Air inscripţionată cu grafica Budapesta 2024 va atrage atenţia la nivel internaţional şi va inspira oamenii să viziteze Budapesta, în timp ce noi vom continua să creştem capacitatea şi ne vom extinde reţeaua de rute din Ungaria”, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air. wizz-3

„În calitate de sponsor principal al acestei candidaturi istorice, suntem mândri să urăm bun venit noii aeronave A321 Wizz Air Budapesta 2024 în cadrul aeroportului nostru, unde va fi văzută de sute şi mii de oameni din toată lumea zilnic”, a declarat Jost Lammers, CEO al Aeroportului Budapesta.

Acesta a adăugat: “Împreună cu Wizz Air şi puternica comunitate de zece mii de angajaţi ai aeroportului, vom face totul pentru a asigura succesul candidaturiiBudapesteipentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024. Cea mai importantă contribuţie a noastră la această cauză nobilă o reprezintă programul de dezvoltare a aeroportului BUD2020, în valoare de 50 de miliarde de forinţi (170 de milioane de euro), precum şi iniţiativele din sport, cum ar fi evenimentul anual unic şi de succes BUD: Runaway Run.”

„Am participat în cadrul multor competiţii internaţionale şi am simţit că ar fi ceva foarte special ca Jocurile Olimpice să fie organizate la Budapesta. În general durează mult timp să călătoreşti între satul Olimpic şi locaţiile unde se desfășoară probele. Comparativ, la Budapesta ar dura un timp mediu de călătorie de 12 minute pentru sportivi între diferitele locaţii unde se desfăşoară competiţiile. Atunci cât timp va rămâne pentru toate celelate lucruri, să te antrenezi, să te pregăteşti, să te odihneşti? Pentru fani, ca Jocurile Olimpice să se desfăşoare la Budapesta ar reprezenta o experienţă minunată, pentru că pe lângă competiţie, ei se pot bucura de extraordinarele noastre clădiri şi de bucătăria noastră; pot simţi atmosfera de festival sportiv – un lucru pentru care suntem faimoşi – şi pot experimenta entuziasmul fără sfârşit al fanilor ungari”, a afirmat Emese Szasz, campioană olimpică la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, în proba de spadă.

Pentru a marca dezvăluirea acestui livery special, Wizz Air lansează competiţia “Spot the Budapest Plane”, chemându-i pe toţi iubitorii de aeronave să caute aeronava specială din Budapesta. Cei care fac o fotografie cu aeronava de promovare Budapesta 2024 şi o posteaza pe Instagram cu hashtag-ul #WIZZBudapest2024, pot castiga doua premii constand in câte un voucher Wizz Air în valoare de 200 de euro şi un cadou special.

wizz-2 “Budapesta experimentează o renaştere din toate punctele de vedere, este un oraş care se reinventează constant şi cu un trend ascendent. Găzduirea Jocurilor Olimpice ar grăbi recuperarea decalajului economic al Budapestei şi Ungariei cu 25 de ani, şi în conformitate cu analizele economice cu privire la găzduirea jocurilor va trebui să cheltuim jumătate de procent din bugetul ţării între 2017 şi 2024 pentru a obţine de trei ori mai mult în termen de 15 ani. Organizarea Jocurilor Olimpice ar crea 100.000 de locuri de muncă, arrezolva infrastructura de transport a capitalei pentru următorii 50 de ani, ar pune Budapesta din nou pe harta lumii şi ar ajuta la revenirea în țară a tinerilor care astăzi lucrează în străinătate. Pentru a putea găzdui jocurile va trebui să dezvoltăm doar acele elemente care ar fi necesare chiar şi fără Jocurile Olimpice, totuşi, găzduirea Olimpiadei ar garanta faptul că aceste lucruri vor fi duse la capăt. Corporaţii mari din Ungaria precum Wizz Air sprijină candidatura Budapesta2024, iar pentru noi asta înseamnă şi spune mult. Cu prilejul parteneriatului nostru actual, spre exemplu 4 milioane de oameni din toată lumea pot primi mesajul că Budapesta se află în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice”, a declarat Balázs Fürjes, coordonatorul proiectului de candidatură a oraşului Budapesta pentru organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.