Volkswagen in SUA, acord de 1,2 miliarde de dolari cu dealerii auto

volkswagen Firma germana Volkswagen a ajuns la un acord cu dealerii auto din SUA, in scandalul testelor de emisii trucate, potrivit Bloomberg. Constructorul auto este pregatit sa le plateasca acestora 1,2 miliarde de dolari pentru a renunta la procesele intentate in acest scandal.

Dealerii vor despagubiri pentru masinile cu motoare diesel care pacaleau testele de emisii si care au ramas pe stocuri. Vanzarile au scazut dupa izbucnirea acestui scandal, astfel ca dealerii au probleme din aceasta cauza. In urma acestui acord, costurile totale ale VW pe piata din SUA in scandalul Dieselgate se ridica la 16,5 miliarde dolari.

„Volkswagen a acceptat sa plateasca cash pana la 1,208 miliarde de dolari dealerilor si sa le ofere beneficii suplimentare pentru a rezolva plangerile „, a precizat VW, intr-un comunicat.

Acordul a fost incheiat cu peste 650 de dealeri auto din SUA. VW promite ca va rascumpara masinile cu probleme, ramase in stocuri, in aceleasi conditii in care au fost vandute cumparatorilor. Firma germana va plati imediat jumatate din suma, urmand ca cealalta jumatate sa fie platita in rate lunare, timp de 18 luni.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.