Vast Resources a semnat un acord de împrumut convertibil de 2 milioane de dolari pentru proiectele din România și Zimbabwe

andrew.prelea.vast Compania britanică Vast Resources a semnat un acord cu firma de investiții Bracknor Fund Limited, prin care primește 2 milioane de dolari care vor fi investite în proiectele miniere din România și Zimbabwe. Alte 3 milioane de dolari vor putea fi accesate de companie în următorii ani. București, 13 octombrie 2016: Acordul semnat de Vast Resources atrage după sine o serie de investiții importante pentru cele două mine administrate de britanici în Mănăila, județul Suceava, și Băița Plai, județul Bihor. Bracknor Fund Limited și-a arătat disponibilitatea de a a oferi o finanțare de alte 3 milioane de dolari pentru proiectele Vast Resousces din România și Zimbabwe, care vor fi achitați în tranșe de câte 1 milion de dolari, în următorii doi ani.

„Acest acord este o mare oportunitate pentru Vast Resources de a realiza o serie de activități ce vin în completarea celor pe care compania și le-a propus pentru următorii ani. Scopul nostru este ca minele din România să se bucure de o evoluție mai benefică și mai rapidă, care se traduce, automat, în beneficii financiare importante pentru țară”, a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources România.

Acordul dintre cele două companii a fost semnat în luna octombrie, iar principala condiție a acestuia a fost ca banii să fie utilizați exclusiv în activitățile companiei Vast Resources care, în cazul proiectelor din România, presupune modernizarea liniei de producție a concentratului de zinc, recent deschisă în Mănăila; continuarea proceselor de forare în vederea extinderii duratei de viață a minei de la Mănăila; evaluarea și modernizarea liniei de producție de la mina din Băița Plai; reprocesarea sterilului din barajul de decantare din zona Fâneața, județul Bihor, în vederea reecologizării zonei. Finanțarea obținută de la Bracknor Fund Limited a fost realizată printr-o notă convertibilă de împrumut, garantată de Vast Resources cu acțiuni ale companiei, care este listată la bursa de valori din Marea Britanie.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.