UR.BASM- o imagine cât mai reală a culturii urbane bucureștene

14976546_1019375281505313_3895461575624798920_o Festivalul de intamplari urbane UR.BASM asteapta bucurestenii in perioada 29 noiembrie – 04 decembrie la o serie de activități cultural-artistice, desfășurate în mai multe spatii din Capitala, create cu scopul de a ilustra o imagine cât mai reală a culturii urbane bucureștene. Evenimentul pune accentul pe muzică și pe artele vizuale ca element participativ al comunității.

In cadrul festivalului, participantii pot asista la: ateliere de arhitectură și design, ateliere de moda, videomapping, sculptură, atelier de artă digitală, workshop producție și management muzical, instalații urbane, expoziții de fotografie, conferințe, dans contemporan, concurs de breakdance, evenimente de muzică live și muzică electronică.

Intrarea la toate aceste ateliere este gratuita si se va desfasura dupa urmatorul program:

Atelier de Arta Digitala

Arta digitală a câștigat din ce în ce mai mult teren în domeniul artelor vizuale, iar atelierul dedicat din UR.BASM invită publicul să ia parte la câteva sesiuni de live painting cu tentă urbană.

Atelierul se va desfasura pe Str. Vasile Lascar nr. 173, in perioada 01- 04 decembrie, intre orele 17:00- 20:00.

Creativity & composition and label management workshop

DJ Superstore, singurul magazin de muzică din România destinat DJ-ilor (Strada Școala Ciocanul 3-5) găzduiește două workshop-uri care cu siguranță vor stârni interesul celor interesați de label management și de compoziție muzicală.

Urban Cycling

Echipa de la Atelier Pinion (Bulevardul Dacia 23) le va arata bucurestenilor, in perioada 01 – 02 decembrie, cum isi pot transforma bicicleta prin intermediul unui atelier dedicat.

Street Art 

In cadrul acestui workshop, cele mai tari idei inspirate din basmele urbane vor prinde viață sub forma unui sticker sau a unui stencil, cu ajutorul artistilor BUTCH, RollandTwoTimes, ORTAKU, Havoc, Garoo, Toybox, Luna, Irlo, Grig. Atelierul se va desfasura in strada Vasile Lascar nr. 173.

Sculptură Cinetică

”Bird in space” este o lucrare care încearcă sa creeze un mediu de comunicare între omul modern și lucrarea vizionară a lui Brâncuși, iar atmosfera asociata cu formele redate de sculptor invită la meditație.

Eranio Petruska regândește zborul prin intermediul unei instalații în care sunetul, proiecțiile și publicul dau viață unei sculpturi. Trăiește experiența tridimensională cu Bird in space!Atelierul va avea loc la Centrul CINETic, Strada Tudor Arghezi 3B (în spatele Teatrului Național Bucureșt), in perioada 01- 03 decembrie, între orele 16:00 – 21:30. Intrarea este liberă.

Sculptură în Metal

Atelierul Mishei Diaconu, de sculptura contemporana in metal, se va desfasura in perioada 01- 03 decembrie, intre orele 16:00 – 21:30, pe Strada Gherghiței nr 17-19.

Urban Lifestyle

UR.BASM îți aduce un Kendama show alături de alte surprize urbane în care arta vizuală va căpăta noi dimensiuni. Atelierul va avea loc in perioada 30 noiembrie- 04 decembrie, in strada Luigi Cazzavillan, nr. 12.

Dans Contemporan

UR.BASM în parteneriat cu CNDB (Centrul Național al Dansului București) oferă două spectacole de dans contemporan alături de ocazia de a participa la o serie de ateliere în care bucurestenii pot invata sa danseze ca-n povești. Acestea vor avea loc in perioada 30 noiembrie- 02 decembrie, la sediul CNDB din Bulevardul Marasesti 80-82.

UR.City – microexplorarea interactivă a Bucureștiului 15259341_1140916466027037_4276009540477017782_o

Bucurestenii sunt invitati  prin zone mai putin explorate, cartiere considerate monotone, cu pisici urbane, mașini vintage, apusuri sau zone semi-rurale de la periferie, in perioada 30 noiembrie- 04 decembrie, la Gastrobar, pe Splaiul Unirii nr. 160.

Aici bucurestenii vor putea admira fotografii originale din Bucureștiul Realist ,într-o expoziție interactivă, vor putea interactiona cu instalațiile care vor arata câteva colțuri de oraș, definitorii pentru spiritul său autentic.

Atelier Arhitectură și Urbanism

Arhitectura, urbanismul și peisagistica își dau întâlnire prin intermediul unor machete într-un singur loc în care Bucureștiul va fi înfățișat ca un oraș de poveste, pe Splaiul Unirii nr. 160 (în incinta Industria Bumbacului), in perioada 30 noiembrie- 01 decembrie.

Locuitorii Capitalei sunt invitati sa vada cum Bucureștiul prinde viață prin intermediul unui atelier destinat construirii planului cadastral al orașului. Și pentru ca totul să devină poveste, animațiile și proiecțiile vor înfățișa clădirile așa cum nu au mai fost vazute pana acum.

UR.Switch – conștientizare nevoie park & ride / transport intermodal

Rezistența Urbană și UR.BASM invita bucurestenii sa se regandeasca la modalitățile de desplasare în Bucureștiul Urban, in perioada 30 noiembrie- 04 decembrie, la Gastrobar, in Splaiul Unirii nr. 160.

Galeria Labirint

Galeria Labirint, din Splaiul Independenţei 42 – 44, va deveni joi, 1 decembrie, unul din spațiile cheie pentru toate formele de artă urbană. Un vernisaj basmic vă așteaptă iar artiștii invitați sunt cu siguranță unii dintre cei mai activi în arta urbană a Bucureștiului.

Mai multe detalii despre eveniment se gasesc pe www.urbasm.ro

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.