UNSICAR încheie un protocol de colaborare cu FGA

Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România a încheiat un protocol de colaborare cu Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), care va permite membrilor UNSICAR să își sprijine clienții, creditori ai asigurătorilor aflați în insolvență, prin facilitarea demersurilor creditorilor de asigurări în relația cu FGA, în vederea recuperării sumelor cuvenite de la Fond. Prin încheierea acestui protocol, UNSICAR și FGA și-au propus să susțină creșterea siguranței și încrederii în piața asigurărilor, prin creșterea nivelului informării, cu ajutorul membrilor UNSICAR, asupra modului de lucru și a activității FGA.

“UNSICAR a inițiat demersurile de încheiere a acestui protocol, în primul rând pentru a-și susține companiile membre, în relația cu clienții lor, care au calitatea de creditori ai unor asigurători aflați în insolvență și sub gestionarea FGA, în demersurile de recuperare a despăgubirilor. În baza acestui protocol, vom putea să desfășurăm și acțiuni comune, cum ar fi cele de consultanță în domeniul regularizării de daune sau pe aspecte de inițiativă legislativă pentru actele normative de interes comun, formularea de propuneri de amendare a cadrului legislativ actual, dacă se consideră necesar”, a declarat Bogdan Andriescu, președinte UNSICAR.

“Acest protocol își dorește să impulsioneze creșterea încrederii consumatorilor în piața de asigurări și a transparenței procesului de aprobare a cererilor și a plății efective a despăgubirilor către creditorii asigurătorilor aflați în insolvență”, a declarat Cristian Roșu, director general FGA.

Practic, prin intermediul brokerilor de asigurări, creditorii de asigurare vor putea afla informații legate de stadiul de soluționare a cererilor de plată sau a dosarelor transmise la plată către FGA, ori despre demersurile care trebuie întreprinse de potențialii creditori de asigurare pentru a solicita deschiderea dosarelor de daună etc.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.