UniCredit Leasing susţine companiile care angajează tineri

UniCredit Leasing lansează un produs de finanţare destinat IMM-urilor, dar companiilor din sectorul public, care angajează tineri cu vârsta cuprinsă între 15-25 de ani.

Tranziţia tinerilor de la şcoală la muncă este o problemă inerentă. Ne dorim sa contribuim la crearea de noi locuri de muncă si credem că acordarea acestor beneficii suplimentare are un impact semnificativ în decizia angajatorilor de a crea noi oportunităţi pentru tineri”, a declarat Mircea Cotigă, CEO al UniCredit Leasing Corporation IFN SA.

În cursul anului 2016 UniCredit Leasing a contractat o linie de credit de 5 milioane euro de la Banca Europeană de Investiţii. Fondurile atrase vor fi dedicate programului Jobs for Youth, care încurajează angajarea tinerilor absolvenţi de către IMM-uri. În baza acestui program, UniCredit Leasing acordă o reducere de 1,5% faţă de dobânda standard companiilor care fac dovada angajării, colaborarii sub formă de internship sau oferirii de programe de training tinerilor absolvenţi.

Produsul este disponibil pentru finanţarea în euro a proiectelor implementate în România care au ca obiect bunurile noi, pe o perioadă cuprinsă între 24 şi 60 de luni.

Costul total al fiecărui proiect în parte nu poate depăşi 1 milion euro. Utilizarea produselor de creditare şi leasing financiar de către IMM-uri va servi finanţării investiţiilor în mijloace fixe şi va implica proiecte noi (bunuri noi, vehicule cu 0 km) sau modernizarea şi extinderea activităţilor existente.

Sub-proiectele care vizează protecţia mediului şi cele de dimensiuni mici vor avea prioritate.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.