Crossover, un startup din SUA care a introdus in mod oficial in Romania modelul de lucru 100% “remote”, estimeaza ca va plati in acest an colaboratorilor locali patru milioane de dolari si vrea sa-si extinda prezenta prin recrutarea mai multor romani talentati, cu experienta si calitati de lider la cel mai inalt nivel, in special in sectorul IT, care sa lucreze “de acasa”. Compania are un model de business unic bazat pe misiunea de a transforma societatea globala prin asigurarea acelorasi conditii de munca, inclusiv aceeasi remuneratie, in mod transparent pentru profesionistii care doresc sa valorifice oportunitatile existente la nivel mondial pentru a-si dezvolta cariera, indiferent de locatia acestora.
“Evolutia sectorului IT din ultimii 10 ani a determinat schimbari majore in modelul de afaceri al companiilor din majoritatea sectoarelor economice. Presiunea tehnologiei se resimte semnificativ si pe piata muncii. Oamenii isi doresc tot mai multa flexibilitate, stimulente financiare si indatoriri diversificate care sa le permita sa se dezvolte profesional. Talentul si competentele nu au legatura cu locatia geografica. Ne dorim sa ajungem la 1.000 de colaboratori in Romania, inclusiv 200 de persoane cu pregatire la cel mai inalt nivel in domeniul IT. Platforma Crossover ne permite nu doar sa selectam cei mai buni profesionisti, ci si sa le oferim acestora instrumente si traininguri care sa le asigure o cariera pe termen lung in cadrul companiei”, a declarat Andy Tryba, CEO si Fondator Crossover.
Prin urmare, Crossover ofera colaboratorilor din intreaga lume, inclusiv din Romania, salarii brute cuprinse intre 2.500 si peste 16.500 de dolari pe luna, respectiv intre 30.000 si 200.000 de dolari pe an, strict pe baza competentelor profesionale dovedite in timpul procesului riguros de testare. Pozitiile Crossover implica responsabilitati si calitati de lider semnificative, iar veniturile cresc pe masura ce colaboratorii sunt mai bine pregatiti din punct de vedere tehnic intrucat clientii companiei sunt interesati sa colaboreze in special cu programatori si arhitecti software.