Un nou pas pentru Gecad: metamorfoza către un fond de investiții

gecad_ventures După mai mult de 20 de ani de la lansarea primului proiect antreprenorial, Gecad anunță cea mai recentă etapă a transformării sale: grupul de companii IT s-a metamorfozat în ultimii ani într-un fond de investiții, iar acum devine oficial Gecad Ventures, având atât o identitate nouă, cât și un site de prezentare actualizat. Gecad Software a fost prima companie din portofoliu. Au urmat Gecad Technologies, celebră pentru dezvoltarea soluției antivirus RAV și apoi pentru dezvoltarea serverului de email Axigen.

„Gecad Ventures este un pas firesc în călătoria începută ca fond de investiții. Sectoarele în care suntem interesați să investim și atenția acordată proiectelor early-stage rămân neschimbate, vorbim de o poziționare nouă, mult mai potrivită unui fond de investiții.”, menționează Radu Georgescu, Founding Partner Gecad Ventures.

Pe rând au fost înființate ePayment, prima platformă locală pentru gestionarea plăților online cu cardul, iar apoi Avangate, furnizor de soluții eCommerce pentru producătorii de software. Cele mai multe dintre aceste companii au fost, rând pe rând, achiziționate de jucători relevanți la nivel global precum Microsoft, fondul de investiții Naspers și compania americană de investiții financiare Francisco Partners. Filozofia Gecad Ventures se bazează pe susținerea acordată companiilor cu potențial mare de creștere, ce au capacitatea de a inova și de a revoluționa domeniile lor de activitate. Ca și până acum, Gecad Ventures se concentrează pe investiții în proiecte software și hi-tech în domenii precum FinTech, securitate, tehnologii cloud, eCommerce și wearables.

”Suntem o echipă de profesioniști cu experiență vastă în mediul internațional IT. Această expertiză, plăcerea de a lucra cu echipe inovatoare și pline de entuziasm, alături de partea de finanțare, sunt elemente unice în peisajul investițional.”, continuă Radu Georgescu.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.