Transylvania College, premiată de Fundația Auchan pentru Tineri pentru cel mai reușit proiect de implicare socială din România în 2016

Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, a fost reprezentanta României la gala de premiere organizată de către Fundația Auchan pour la Jeunesse din Franța. În cadrul evenimentului, proiectul de educație nutrițională „Healthy Lifestyle Week” a primit aprecierea juriului, ocupând locul I în topul celor mai reușite proiecte de implicare socială din România din acest an.

Cu ocazia aniversării a 20 de ani de existență, Fundația Auchan a premiat, în cadrul unei gale ce a avut loc la Paris, cele mai importante proiecte de implicare socială din cele 14 țări în care fundația își desfășoară activitatea. Dintre toate cele 10 proiecte susținute de instituția franceză în România, acțiunea Healthy Lifestyle Week, un proiect amplu de educație demarat de Transylvania College și menit să-i învețe pe elevii din 10 școli clujene noțiuni practice de educație nutrițională, a fost clasat pe primul loc.

Astfel, în urma impactului benefic adus celor peste 400 elevi clujeni, Transylvania College a primit un premiu în valoare de 2.500 euro pentru continuarea proiectelor de implicare socială.

Suntem mândri de această distincție și de încurajarea primită din partea Fundației Auchan. Acest premiu reprezintă pentru noi nu doar recunoașterea meritelor tuturor membrilor implicați, ci mai ales confirmarea că este important să continuăm acest eveniment și în viitor”, a declarat Simona Baciu, fondatoarea Transylvania College.

Reprezentanta școlii a afirmat, de asemenea, că Healthy Lifestyle Week își va dezvolta formatul pe viitor și se va derula anual, implicând mai multe școli din regiune. Pentru ediția viitoare, organizatorii mizează pe introducerea unor activități sportive, oferind astfel tinerilor posibilitatea de a-și îmbunătăți calitatea vieții prin sport.

Ediția Healthy Lifestyle Week din acest an a fost desfășurată în colaborare cu Fundația Auchan pentru Tineri pe parcursul a 5 zile în care sute de elevi au luat parte la diverse activități practice. Evenimentul a demarat cu un târg culinar în cadrul căruia un nutriționist i-a învățat pe cei mici diferențele dintre tipurile de alimente și condimente, urmând ca apoi un Chef profesionist să-i ghideze pe participanți în a găti un preparat sănătos.

Cea de-a treia zi a fost dedicată elevilor din ciclul gimnazial care și-au dovedit creativitatea realizând diverse decorațiuni din alimente, în timp ce a patra acțiune a avut în centrul atenției elevii din clasele primare care au luat parte la o vizită într-o fermă locală pentru a înțelege de unde provin alimentele și ce se întâmplă până în momentul în care acestea ajung pe rafturile magazinelor.

Proiectul s-a încheiat cu o vânătoare de comori ce s-a desfășurat în incinta hipermarketului Auchan din Cluj-Napoca, cu această ocazie, elevii fiind informați cu privire la circuitul produselor alimentare în magazin, de la recepție, depozitare și reciclare.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.