Tradeville: Companiile românești au plătit cele mai consistente dividende din lume

Tradeville, liderul de piață în România în online trading, deschide discuția din acest an despre distribuția de dividende, publicând un clasament estimativ al celor mai bune plasamente pe Bursa de Valori București (BVB), după criteriul randamentului dividendelor. Anul trecut, companiile românești au plătit cele mai consistente dividende din lume (potrivit studiilor realizate de banca de investiții Berenberg), cu un randament de aproape 8% pentru indicele BET, iar pentru acest an prognozele sunt la fel de încurajatoare.

“Dividendele reprezintă una dintre cele mai importante teme pentru piața BVB, respectiv un ciclu sezonier de creștere a prețului acțiunilor, în perioada iarnă-primăvară, la companiile cu tradiție în plata unor dividende generoase. Pentru acest an, ne așteptăm ca marile companii să ofere randamente ale dividendelor mult peste rata inflației și peste dobânzile oferite pentru depozitele în lei în sistemul bancar. Știm că investitorii au nevoie de un clasament realizat profesionist, pentru a ști ce strategie de piață să abordeze în perioada următoare și considerăm că această analiză vine în întâmpinarea celor care vor să fie pregătiți cu luni înainte de ultima zi în care mai pot cumpăra acțiuni pentru care pot încasa dividende”, a declarat Călina Mihali, analist investiții Tradeville.

În clasament se află bănci, fonduri de investiții și companii de stat. Locul întâi este ocupat de Banca Transilvania, care este recunoscută pentru dividendele sale generoase din anii anteriori. Pentru 2017, analiștii Tradeville estimează o combinație de acțiuni gratuite și dividende.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.