SYMMETRICA: Idei de amanajare a curții, în funcție de stilul arhitectural al casei

gratar-din-elemente-yucatan-antica-symmetrica Potrivit Symmetrica clienții români sunt tot mai atenți atunci când își amenajează curțile cu pavele, printre criteriile luate în calcul regăsindu-se în special arhitectura casei și suprafața curții. În ceea ce privește stilurile de case, respectiv curți pentru care Symmetrica livrează cele mai multe produse, acestea sunt vilele moderne, casele de vacanță, curțile sobre și cele de dimensiuni generoase. Potrivit specialiștilor Symmetrica, o curte mică are nevoie de un pavaj care permite plantarea ierbii în spațiile obținute în urma montajului, pentru un dublu efect, potrivit unei suprafețe restrânse.

”Pe segmentul rezidențial, pavajul este ales tot mai des în funcție de arhitectura casei, dimensiunea și stilul curții. Amenajarea curții cu produsele potrivite, care să fie într-o relație armonioasă cu celelalte elemente – casa, gardul, vegetația sau chiar personalitatea locatarilor – este la fel de importantă ca respectarea cerințelor tehnice, aducând imaginii de ansamblu un aspect ordonat”, spune Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.

De asemenea, dacă este amenajat în linii curbe, pavajul va avea un efect vizual de mărire a spațiului. Pe de altă parte, o curte mare oferă o libertate extinsă proprietarului în ceea ce priveşte amenajarea. Astfel, există o varietate de opţiuni. Una dintre acestea este folosirea de dale de dimensiuni mari, care să confere uniformitate și care să permită în același timp mixarea mai multor nuanțe, pentru un aspect autentic. O altă variantă este mixarea zonelor acoperite cu pavaj cu zonele verzi, care să creeze o oază de vegetaţie. În plus, într-o curte de dimensiuni mari pot fi amenajate şi foişoare sau grătare care să spargă monotonia şi să aducă un plus de diversitate.

În ceea ce privește stilurile caselor și curților întâlnite cel mai des în cadrul urban, modalitățile de amenajare sunt foarte variate. Astfel, o vilă modernă, cu piscină, va fi și mai interesantă cu ajutorul unui pavaj cu design avangardist, cu dale de dimensiuni mari, în combinația de culori alb-negru, dispuse alternativ. De asemnea, unei curți sobre, flancate pe margini de brazi sau tuia înalți, i se potrivesc pavele elegante în nuanțe de gri antracit, care să contrasteze cu verdele. Pe de altă parte, o vilă art deco are nevoie de o curte pe măsură, amenajată cu pavele cu un design deosebit, care aduc un aer modernist, opus aspectului clasic, rectangular și care creează un joc vizual tridimensional.

Dacă locuințele de la oraș pot câștiga un aer modern cu ajutorul pavelelor, casele de vacanță, conacele boierești, dar și casele de la țară vor avea și mai mult farmec dacă vor fi amenajate cu produse corespunzătoare. Spre exemplu, o casă de vacanță la munte, în stil cabană, necesită un pavaj alcătuit din dale , de culoare naturală și cu o suprafață în relief subtil, care să fie în armonie perfectă cu cadrul natural. Tot așa, o casă de vacanță pe malul mării va fi pusă în valoare de pavele în culori deschise, apropiate de alb, cu o textură granulată.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.