STUDIU: Inchirierea primului apartament, o sarcina dificila pentru romani

bloc-imobiliare Un nou apartament ofera in egala masura un sentiment de incantare, insa si o grija in plus. Cu toate acestea, gandul la mai multa libertate si flexibilitate in program, precum si gradul inalt de publicitate imobiliara care defineste societatea curenta ar trebui sa ne ajute in luarea unei astfel de decizii, potrivit promovareimobiliare.ro. In primul rand, fiecare persoana trebuie sa determine cat de mult isi poate permite sa plateasca pentru un apartament. Acest prag trebuie definit inainte de a incepe propriu – zis cautarea, tocmai pentru a nu ajunge in situatia de a va angaja intr-un compromis financiar, care nu permite plata confortabila intr-o luna obisnuita.

In general, chiria ar trebui sa fie aproximativ 20 – 25% din venitul dumneavoastra. Daca deduceti anumite cheltuieli, procentul poate ajunge la 30%. Cu toate acestea, trebuie sa luati in considerare celelalte plati si facturi pe care trebuie sa le indepliniti la sfarsit de luna. Un procent financiar egal, de 20 – 25%, ar trebui sa fie indreptat catre cheltuielile zilnice de trai: alimente, utilitati si divertisment. Daca nu aveti la dispozitie un minimum de 20% pentru chirie, atunci inseamna ca va inhamati la un pas mult prea mare pentru capacitatile financiare curente.

Al doilea pas este reprezentat de identificarea zonei in care doriti sa locuiti. Invariabil, o sa consultati numeroase anunturi imobiliare inainte de a lua o decizie optima necesitatilor dumneavoastra, insa pe langa pret va intereseaza in mod direct zona in care se gaseste proprietatea in care o sa locuiti. Cu cat ea este mai departe de locul de munca, cu atat vor creste si costurile de transport. Daca lucrati intr-o zona metropolitana foarte dezvoltata, o sa descoperiti faptul ca preturile scad odata cu cresterea distantei. Trucul este sa gasiti un echilibru intre cele doua aspecte.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.