STUDIU: Cartierele rezidențiale, facilități ca în centrul orașului

blocuri Grădiniță, piscină, sală de fitness, terasă, magazin. Toate, la un pas de ansamblul rezidențial nou în care te poți muta. Nu e reclamă la un nou cartier de vile ori apartamente, este trendul urmat de dezvoltatorii imobiliari în ultimii 5 ani. Potrivit unui studiu realizat de dezvoltatorimobiliar.ro, numărul ansamblurilor rezidențiale cu numeroase facilități a crescut cu 40 % în acest an, față de 2011.

”Este de remarcat faptul că, în jurul acestor ansambluri rezidențiale, se creează comunități omogene. Oamenii care locuiesc acolo au aproape aceleași caracteristici, același stil de viață și, uneori, chiar aceleași preocupări. Pe de altă parte, la cele din oraș, cumpărătorii se mulează pe cartierul sau zona în care se află ansamblul”, susține Adriana Gheorghe, marketing manager DezvoltatorImobiliar.ro.

Nu sunt deloc puțini nici cei care sunt convinși de această grijă a dezvoltatorilor și migrează dinspre cartierele aglomerate înspre cele de la marginea sau chiar din afara orașului, care au în proximitate acces la infrastructura de educație, comerț și timp liber de calitate. Asta deși locuințele care au aceste avantaje sunt, în medie, cu 20% mai scumpe, dezvoltatorii ocupându-se, tot mai des, și de asfaltarea drumurilor din zonă, pentru a respecta standardele clienților.

Studiul dezvoltatorimobiliar.ro mai arată și că 60% dintre ansamblurile rezidențiale cu toate facilitățile incluse sunt formate din case. Prețurile încep de la 75.000 de euro și ajung până la 180.000 de euro. Acolo locuiesc, în principal, familii tinere cu copii.

Cele mai recente

Distribuie articolul