Totuși, zona în care se pot vedea cu adevărat diferențele între tipurile de mașini conduse este la nivel ierarhic, persoanele din top management deținând vehicule premium, în timp ce restul angajaților conduc modele standard.
„Există mai multe categorii de clienți, de la companii cu o politică de achiziție bine definită, care clasifică pe fiecare nivel ierarhic tipul mașinilor permise ca brand, model, motorizare, buget, perioadă de utilizare și rulaj maxim, până la companii care fac achiziții în funcție de oportunitatea de pe piață în momentul cumpărării. Pe lângă acestea, există și companii care fac achiziții în funcție de imaginea rezultată din asocierea cu un brand”, subliniază Philip Aarsman, Managing Director Business Lease România.
Din studiul Business Lease reiese că nici în afaceri femeile nu trec cu vederea importanța siguranței la volan, optând de cele mai multe ori pentru airbag-uri suplimentare. Alte dotări pe care doamnele și domnișoarele insistă să le aibă mașina condusă ar fi: cutie automată, încălzire în scaune, priectoare de ceață, climă și navigație. Bărbații sunt mai tehnici, preferând un automobil cu motor puternic sau un sistem audio mai bun. Cu toate acestea, în mod surprinzător, domnii sunt cei care au preferințe legate de culoarea mașinii.
La capitolul achiziție de mașini, clienții din portofoliul Business Lease se împart în trei mari categorii: user chooser (5%), car basket (50%) și car policy (45%). Cei „user chooser” au voie să aleagă orice model într-un buget stabilit, cei care adoptă sistemul „car basket” pot opta doar pentru anumite modele, în funcție de nivelul ierarhic, iar clienții cu „car policy” pot achiziționa doar autoturisme cu dotări bine stabilite de cei de la conducerea companiei.