Studentii din Bucuresti, sprijiniti de Primaria Capitalei

studenti Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat proiectul de hotarare privind iniţierea şi pregătirea implementarii programului „Parteneriat între generaţii în municipiul Bucureşti”.

Prin acest proiect, se va demara un program pentru sprijinirea studentilor, a persoanelor varstnice singure si a copiilor ce provin din familii defavorizate din Capitala

„Proiectul de Hotărâre „Parteneriat între generații” se adresează studenților care doresc să beneficieze de o bursă din partea Primăriei, în schimbul unei prestații sociale extrem de necesare, care este destinata fie cetatenilor seniori, fie familiilor cu copii. Primul palier: studentul locuiește în gazdă la un cetățean senior și îl ajută la procurarea de medicamente și o dată pe săptămână îl ajută să se deplaseze la prieteni sau la un spectacol, iar tânărul primește bani pentru acoperirea sumei necesare cazării și întreținerii. Al doilea palier: studentul face meditații cu elevi din familii care nu au posibilitatea să achite cursuri sau o pregătire suplimentară la : limbi străine, calculator, română, matematică. De asemenea, tânărul se califică pentru bursa oferită prin Programul parteneriat între generații”, a explicat Primarul General, Gabriela Firea.

Primarul General a precizat că a primit numeroase solicitări din partea organizațiilor studențești:

„ Acest proiect s-a concretizat ca urmare a solicitarii venite din partea studentilor, pentru a fi sprijiniti de Municipalitate in sensul depasirii unor probleme financiare. Asa cum stim, seniorii au nevoie de ingrijire, au nevoie de companie, iar studentii au nevoie de bani, pentru ca nu toti lucreaza, nu toti provin din familii care au resurse financiare. Am infiintat deja o adresa de e-mail unde se pot trimite solicitarile pentru a aplica pentru acest program-parteneriat intre generatii, adresa fiind parteneriatintregeneratii@pmb.ro. Studentii care vor fi inclusi in proiect vor beneficia de o bursa in valoare de 500 lei pe luna, iar bugetul total al proiectului va putea fi anuntat dupa evaluarea tuturor aplicantilor. Programul va fi derulat prin Centrul Comunitar Servicii Integrate pentru Tineret al Municipiului Bucuresti. In acest moment, in Capitala sunt 170.353 studenti, 130.475 la stat si 39.878 in mediul privat”.

Gabriela Firea a anuntat ca Municipalitatea si asociatiile studentesti pregatesc in prezent un nou proiect pentru sustinerea studentilor:

„In perioada urmatoare voi veni cu un proiect in fata CGMB prin care studentii sa poate sa beneficieze de o bursa pentru achizitia de cursuri pentru participarea la cursuri de formare profesionala si care sa nu fie conditionata de o prestatie speciala. Acest proiect il discutam acum cu asociatiile studentesti si va fi supus la vot la o alta sedinta CGMB. Ne dorim astfel sa nu se creeze senzatia ca vor fi sprijiniti numai studentii care au anumite probleme financiare, ci si cei care vor sa fie ajutati sa se poata perfectiona. Bucurestiul este cel mai mare centru universitar din tara, dorim sa ii sprijinim pe tineri, asa cum am facut-o si prin faptul ca Municipalitatea va constui locuinte pentru tineri si locuinte sociale. Ne dorim ca tinerii  sa nu mai plece din tara, sa gaseasca aici un mediu placut si adecvat”, a explicat Gabriela Firea.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.