Specialiştii Bosch din domeniul financiar consiliază studenți și absolvenți

boschservicesolutions_timisoara Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a susținut o sesiune de mentorat la sediul organizaţiei Minds Hub din incinta Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA). Tinerii de la Minds Hub au iniţiat evenimentul intitulat Speed Mentoring, pentru a crea o punte între mediul de business şi cel academic. În cadrul acestei metode non-formale de învăţare, numită şi „biblioteca vie”, 12 studenţi împărţiţi în grupuri de câte cinci au avut ocazia să discute, pe rând, cu profesionişti din partea companiei Bosch şi să afle detalii despre desfăşurarea activităţii într-o companie multinaţională.

„Am dat curs invitaţiei partenerilor de la Minds Hub din dorinţa de a veni în întâmpinarea nevoilor studenţilor şi de a-i conecta încă de pe băncile facultăţii cu mediul de business”, a declarat Raluca Românu, Director General Bosch Service Solutions din Timişoara.

După 15 minute de discuţii informale, grupurile de studenţi s-au schimbat între ele, astfel încât să beneficieze fiecare de experienţa profesioniştilor invitaţi. Interacţiunea dintre tinerii prezenţi la eveniment şi specialiştii Bosch a fost deschisă şi flexibilă, aceştia adaptându-şi pe parcurs conţinutul discuţiilor după întrebările sau interesele studenţilor. După sesiunea de mentorat, cinci dintre studenţii participanţi au avut parte de o întâlnire individuală, timp de 15 minute, cu specialiştii de la Bosch. Participanţii au abordat subiecte de actualitate pe piaţa muncii şi din mediul de business, cum ar fi descrierea concretă a unei poziţii într-o companie, ce cunoştinţe dobândite în facultate servesc cel mai mult la începutul carierei, dar şi strategii de dezvoltare profesională a angajaţilor într-o organizaţie.

“Angajaţii diviziei de Shared Services din cadrul Bosch au împărtăşit tinerilor participanţi experienţe din cariera lor. Aceştia au demontat, în cadrul unui eveniment educativ inedit, mitul studentului cu experienţă şi i-au familiarizat pe tineri cu o mică parte din ceea ce presupune munca într-un departament financiar”, a continuat Românu.

Ce spun studenţii despre Speed Mentoring?

„Evenimentul <<Speed Mentoring>> mi-a oferit oportunitatea de a sta de vorbă cu specialiştii companiei Bosch, de la care am aflat multe informaţii foarte utile”, a declarat Andra Maftei, studentă la Facultatea de Sociologie şi Psihologie din Timişoara. Tânăra, care lucrează în prezent ca educatoare la o grădiniţă din judeţul Timiş, doreşte să îşi găsească un loc de muncă într-un alt domeniu. “Mi se pare extraordinar că Bosch oferă o şansă studenţilor. Ştim foarte bine că adesea studenţii întâmpină probleme la angajare, principala provocare fiind experienţa în muncă. Bosch nu are această cerinţă şi este un lucru foarte bun, deoarece studenţii sau proaspeţii absolvenţi sunt astfel încurajaţi“, a continuat Andra.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.