SIVECO Belgia lanseaza Wand.education™- o platforma pentru profesori

SIVECO Belgia, filiala din Bruxelles a SIVECO Romania S.A., anunta lansarea pe piata a Wand.education™.

Rolul Wand.education™ este de a oferi profesorilor, printr-o platforma intuitiva si accesibila, intregul suport necesar pentru crearea unui continut educational interactiv de calitate, intr-un mod simplu si rapid.

Incepand cu aceasta saptamana, profesorii isi pot crea contul Wand Create care este gratuit, avand astfel acces imediat la 512 Mb spatiu de stocare, 15+ Activitati de Invatare, Grupuri de Elevi, la Biblioteca de Resurse Multimedia si la Biblioteca de Lectii create de alti profesori, precum si la Rapoartele de Invatare.

Daca se inscriu in contul Wand Inspire, profesorii vor putea sa dezvolte, distribuie si sa utilizeze si mai multe lectii interactive, sa-si gestioneze spatiul de lucru personal, sa acceseze rapoarte de invatare avansate, beneficiind in acelasi timp de suport tehnic premium.

Sunt disponibile, de asemenea, şi abonamente special create pentru Scoli, prin care institutiile beneficiaza de discounturi de volum.

Traim vremuri interesante, atat pentru profesori, cat si pentru elevi. eLearning-ul a promis ani de-a randul ca va schimba fata educatiei scolare, dar noi credem ca de-abia acum reuseste cu adevarat sa se tina de promisiune. Wand.education™ permite o abordare educationala 360º in scoli, strangand laolalta toti actorii principali: profesori, elevi, parinti si factori de decizie, intr-un proces continuu, fara limite fizice. Permite, totdata, o evaluare si o monitorizare in profunzime si in timp real a intregului proces. Profesorilor li se ofera, in sfarsit, posibilitatea sa aduca la clasa metodele pedagogice de multa vreme promise, dar niciodata puse in practica pana acum”, spune Florin ILIA, Consultant Senior pentru Wand.education™.

Lectii interactive, create usor

Cu ajutorul acestei platforme profesorii pot crea prezentari dinamice folosind activitatile de invatare predefinite disponibile in aplicatie, precum galerii de imagini, hot-spot, cuvinte incrucisate, diagrame si multe altele. De asemenea, profesorii au posibilitatea sa livreze continutul creat pe orice device (PC, tableta sau telefon mobil) si sa evalueze performantele elevilor.

Una dintre caracteristicile de baza ale Wand.education™ este posibilitatea de a importa, extrem de usor, in editorul aplicatiei, lectiile deja create in alte formate (prezentari sub forma de slide-uri realizate in PowerPoint™, spre exemplu).

Noi, echipa Wand.education™, stim ca timpul este cea mai importanta resursa cand vine vorba despre pregatirea lectiilor. De aceea, am dezvoltat aceasta tehnologie astfel incat crearea de continut educational sa fie mai usoara ca oricand. Profesorii nu sunt simpli consumatori ai resurselor digitale, ei sunt, de fapt, co-autori si vor sa isi creeze propriul continut adaptat nevoilor propriilor elevi. Credem ca am reusit sa dezvoltam o platforma care sa le permita profesorilor sa dezvolte experiente de invatare relevante si autentice in doar cateva minute”, declara Marius PRODANA, Manager de Produs.

La nivel global tot mai multi profesori isi creeaza propriile lectii digitale (in Marea Britanie, spre exemplu procentul de profesori depaseste 95%).Ei isi doresc flexibilitate in ceea ce priveste crearea de continut personalizat, adaptat nevoilor propriilor elevi. Wand.education™ a fost dezvoltat exact pentru a simplifica livrarea de continut educational, in urma consultarii a numeroşi profesori, administratori de scoala si traineri educationali din Marea Britanie.

Am fost impresionat de gama de instrumente oferite de aplicatie si de cat de intuitiv si usor se pot utiliza.”, a declarat Dan BUCKLEY, directorul scolii din Saltash, Marea Britanie. Editorul de lectii Wand.education™ include si o librarie extinsa de ilustratii, animatii, fisiere audio si video, precum si obiecte 3D.

In plus, Wand.education™ le permite profesorilor sa monitorizeze progresul inregistrat de elevi prin rapoarte inteligente, detaliate. Pe scurt, pentru fiecare lectie livrata elevilor profesorii primesc informatii agregate sau individuale care ii ajuta in intelegerea mai clara a progresului elevilor. Aplicatia ii sprijina, de asemenea, pe profesori in dezvoltarea activitatilor de evaluare formativa, in corectarea conceptiilor gresite, precum si in consolidarea cunostintelor de baza.

Wand.education™ este disponibil in limbile romana si engleza, iar alte adaptari lingvistice vor fi realizate de-a lungul anului 2017.

 

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.