SAP anunta extinderea platformei SAP Cloud

SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, anunță, în cadrul Mobile World Congress, extinderea SAP Cloud Platform (cunoscută ca SAP HANA Cloud Platform) cu noi capabilități avansate ale modelului platformă-ca-serviciu (PaaS).

Pe platforma SAP Cloud au fost dezvoltate pâna acum o serie de aplicații SAP la care se adaugă peste 1.000 de aplicații ale partenerilor. Noi servicii sunt adăugate în mod constant în platformă, contibuind la dezvoltarea portofoliului SAP dedicat IoT SAP Leonardo  pentru conectarea inteligentă a oamenilor, device-urilor și proceselor; SAP Clea , portofoliul soluțiilor și serviciilor bazate pe machine learning, SAP BusinessObjects Cloud   și SAP Digital Boardroom.

„De la lansarea care a avut loc în urmă cu trei ani și până în prezent, oferta noastră PaaS a evoluat constant și a devent prima opțiune de platformă digitală, permițându-le clienților, partenerilor și dezvoltatorilor să creeze soluții unice, care conectează într-un mod inteligent oamenii, device-urile și afacerile. Pentru a reflecta mai bine gama extinsă de capabilități, o comunicăm sub un nou brand – SAP Cloud Platform. Acesta aduce companiilor oportunitatea de a se diferenția în economia digitală, prin conectarea oamenilor cu procesele și cu device-urile inteligente, al căror număr este constant în creștere, generând rezultate cu un impact mult mai mare în business,” a declarat Bernd Leukert, membru al Comitetului executiv al SAP SE, Produse & Inovație.

Cu un set complet de noi servicii, platforma SAP Cloud răspunde nevoilor critice ale companiilor, prin facilitarea dezvoltării de noi aplicații într-un mod rapid și ușor, sau extinderea și integrarea aplicațiilor existente, precum și a proiectelor bazate pe Big Data și tehnologiile IoT, machine learning și inteligență artificială.

Platforma SAP Cloud vine cu o serie de servicii noi. SAP Cloud Platform SDK pentru iOS , care urmează să fie lansat pe 30 martie, oferă dezvoltatorilor și companiilor instrumentele necesare pentru a dezvolta rapid noi aplicații enterprise pentru iPhone și iPad, prin limbajul de programare Swift al Apple.

SAP Project Companion, planificat pentru lansare tot pe 30 martie, este o aplicație mobilă iOS care asigură integrarea prin platforma SAP Cloud cu soluția SAP S/4HANA® Professional Services Cloud, gestionând inteligent datele colectate în timp real și simplificând experiența de lucru a consultanților, managerilor de proiect și a altor responsabili care sunt mereu în mișcare.

SAP lansează și API Business Hub, care reprezintă un catalog de API-uri pentru aplicații SAP. Noi interfețe sunt adăugate constant, pentru a facilita dezvoltarea și testarea de noi funcționalități și aplicații.

Începând cu finalului lunii martie, va fi disponibil și serviciul SAP Cloud Platform Workflow, care va regândi anumite funcționalități de business, conectându-le printr-o interfață grafică, pentru a oferi noi fluxuri de lucru.

Într-o versiune beta este disponibil în prezent serviciul SAP Cloud Platform IoT. Cu suport pentru peste 40 de protocoale de comunicare, acest serviciu de management al dispozitivelor ajută companiile să dezvolte avantajele IoT printr-o detecție și un răspuns mai rapide.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.