România infractorilor necunoscuți

fara-titlu Ziarul Adevărul demarează, începând de azi, o anchetă jurnalistică de amploare pentru societatea românească: dosarele cu autori necunoscuți. România infractorilor necunoscuți este o temă care se bazează pe o cifră de 600.000 de dosare clasificate simplu: autor necunoscut(AN). Jurnaliștii de la Adevărul au descoperit toate acestea prin consultarea tuturor răspunsurilor primite de la toate Inspectoratele Județene de Poliție și Parchetele din România.

Motivele sunt multiple: lipsa de personal, încărcătura prea mare pentru Poliție, lipsa dotărilor și lacunele legislative. Toate au dus la 600.000 dosare AN. Un top realizat de ziarul Adevărul privind județele cu cele mai multe dosare cu autori necunoscuți plasează Bucureștiul pe locul întâi, cu 211.118 de dosare, Iașiul pe locul al doilea cu 27.817 dosare, Clujul pe locul al treilea cu 27.573 dosare.  Pe locul patru este județul Timiș – 23.648 de dosare, locul cinci Brașov – 18.071, locul șase Mureș – 17.693 de dosare, locul șapte este Ilfov – 13.812 de dosare. Pe locul opt în acest top al dosarelor cu autor necunoscut se află Vasluiul – 13.157 de cazuri, locul nouă revine Aradului – 13.101 de dosare, iar pe locul 10 este Hunedoara, cu 12.516 de cazuri. Acest top este realizat fără județul Constanța, Poliția Județeană Constanța fiind singura care a oferit cele mai irelevante răspunsuri la întrebările solicitate oficial de jurnaliștii Adevărul.

Campania România infractorilor necunoscuți a ziarului Adevărul demarează azi, 12 septembrie, și va fi susținută zilnic atât în edițiile ziarului cât și pe www.adevarul.ro și Adevărul LIVE.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.