Record de participare la UNbreakable România 2024: Peste 1.400 de elevi și liceeni s-au înscris anul acesta

Programul național de securitate cibernetică dedicat elevilor și studenților, UNbreakable România, dezvoltat de Bit Sentinel și Orange România, a stabilit un nou record de participare. Peste 1.400 de concurenți s-au înscris la ediția de anul acesta, cu 55% mai mult decât în 2023. Aproximativ 80% dintre cei care au participat la prima etapă competițională – concursul individual – și-au exprimat interesul pentru oportunități de internship în domeniu. Astfel, UNbreakable România contribuie la pregătirea tinerilor pentru o carieră în securitate cibernetică, testându-le cunoștințele și oferindu-le resurse valoroase de studiu.

„Participarea semnificativă la ediția de anul acesta a UNbreakable România ne-a depășit așteptările. Ne bucurăm enorm să vedem atât de mulți tineri pasionați de un domeniu în continuă dezvoltare, care are nevoie de tot mai mulți specialiști. În plus, feedback-ul pozitiv primit din partea concurenților, în special din partea celor prezenți la finala de la Brașov, ne încurajează să continuăm să oferim o rundă finală în format fizic, cu probe și mai atractive, care pune bazele dezvoltării unei comunități de tineri pasionați de cybersecurity. Entuziasmul și talentul acestora, mulți participând și la Olimpiada Națională de Securitate Cibernetică și la Campionatul Național de Securitate Cibernetică în acest an, ne întăresc încrederea în potențialul noii generații. Obiectivul nostru este să continuăm să extindem competiția, pentru a ajunge în mai multe școli, pentru a oferi oportunități ample de învățare și dezvoltare, precum și îndrumare în domeniul securității cibernetice, încă de la vârste fragede”, a declarat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.

Cea de-a șaptea ediție a UNbreakable România a fost structurată în mai multe etape, fiind pentru prima dată când participanții au avut posibilitatea de a concura și în format fizic, în etapa finală. La concursul online individual au participat activ 839 de tineri, dintre care 376 de elevi de liceu și 318 de studenți din România, la care s-au adăugat 145 de participanți care au jucat în categoria „for fun”. În ceea ce privește vârsta acestora, 46% au până în 18 ani, 47% au între 19 și 25 de ani, iar doar 7% au peste 25 de ani. Participanții au reprezentat 192 de licee și 31 de universități, provenind din toate județele. Aproximativ 80% dintre aceștia și-au exprimat interesul pentru oportunități de internship în securitate cibernetică.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.