Recicleaza bateriile uzate. Apoi reincarca-ti bateriile intr-o vacanta!

campanie-baterii Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) demarează cea de-a doua ediție a campaniei ,,Privește partea pozitivă”, menită să încurajeze publicul să aducă bateriile uzate pentru a fi reciclate în punctele de colectare din magazine. Campania se desfășoară în magazinele partenere la nivel național, în perioada 15 octombrie 2016 – 31 martie 2017 si consta în numeroase premii pentru participanți. Marele premiu –  o vacanță pentru ”reîncărcarea bateriilor”.

Pentru fiecare 20 de baterii uzate, predate în plicurile speciale de colectare amenajate în magazinele din rețeaua națională de colectare dezvoltată de SNRB, participanții  în program primesc 4 baterii noi, două tip R3 (AAA) și două tip R6 (AA). De asemenea, pe parcursul campaniei, toți cei care știu să răspundă la întrebări legate de colectarea selectivă pot primi instant premii constând în ghiozdane, acumulatori externi sau cutii pentru colectarea bateriilor uzate la domiciliu. La finalul campaniei, SNRB va organiza o tombolă pentru marele premiu, constând într-o vacanță pentru două persoane într-o destinație eco, pentru ”reîncărcarea bateriilor”.

,,Succesul înregistrat în prima ediție a campaniei Privește Partea Pozitivă în care am colectat peste 20 de tone de baterii uzate ne-a determinat să reluăm acest proiect în cadrul căruia oferim posibilitatea cetățenilor să recicleze cu ușurință aceste mici bombe ecologice, respectiv bateriile uzate, în magazinele partenerilor noștri Flanco, UPC, eMAG, F64 și nu numai. Prin derularea de astfel de campanii de conștientizare care implică și o recompensare a implicării personale, avem convingerea că vom reuși să contribuim la încurajarea adoptării unui comportament responsabil față de mediu în rândul cât mai multor români”, au declarat reprezentanții Asociației Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

 ,,Vindem, în fiecare zi, mii de produse electronice care necesită baterii și, de aceea, am considerat că este de datoria noastră să ne implicăm într-o astfel de campanie de informare și conștientizare. Bateriile uzate sunt printre deșeurile care necesită o manipulare și o depozitare corespunzătoare, ele nu trebuie aruncate în aceleași locuri cu gunoiul menajer, iar această campanie este contribuția noastră la un mediu mai sănătos și un aer mai curat”, spune Nicoleta Dumitru- Barbu, Marketing Specialist Flanco Retail, unul dintre principalii parteneri ai programului.

Campania se desfășoară în prezent în peste 250 de magazine din țară. Lista completă a punctelor participante în campanie, calendarul de evenimente speciale de colectare, precum și  regulamentul complet sunt disponibile pe pagina oficială a campaniei www.colecteazabaterii.ro  și pe www.facebook.com/colecteazabaterii.ro . De asemenea, harta interactivă a tuturor punctelor de colectare baterii uzate și deșeuri electronice este disponibilă pe www.undereciclam.ro .

În cadrul unui sondaj de opinie realizat în iulie 2016 de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor, 60% dintre respondenți au declarat că reciclează bateriile și acumulatorii uzați pentru a câștiga premii, iar o treime din cei chestionați consideră că punctele de colectare pentru acest tip de deșeuri au o vizibilitate redusă în magazine. În contextul actual al creșterii țintelor naționale de colectare la 45% din cantitatea pusă pe piață, derularea de campanii de informare, conștientizare și stimulare a colectării selective cu rol de educare și impulsionare a unui comportament responsabil al populației care nu este dispusă să renunțe la bateriile uzate în lipsa unei recompense, este un demers absolut necesar.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.