Proiect de terapie prin teatru, pentru copiii de la HOSPICE Casa Sperantei

Terapia prin teatru sau dramaterapia este o metodă eficientă de îmbunătăţire a calităţii vieţii copiilor cu fibroza chistica, epidermoliza buloasa, tetrapareza spastica, tumori cerebrale sau alte boli incurabile și cu prognostic limitat de viață. În Brașov, 40 de astfel de copii beneficiari ai serviciilor HOSPICE, cu vârsta între 6-18 ani și care se află în faze stabile ale bolii, aşteaptă cu nerăbdare aceste ateliere gratuite, care ar urma să înceapă în luna aprilie 2017.

În luna decembrie, Hospice Casa Sperantei îi invită pe toți cei care vor să le facă un dar micuților să susțină proiectul „Arta de a-i face pe copii fericiţi”. Doritorii pot sprijini proiectul cu o donaţie de 10, 25 sau 50 de lei pe platforma bursabinelui.ro.

Atelierele de dramaterapie se vor desfăşura la Centrul de Zi pentru Copii HOSPICE Casa Speranţei din Braşov (copiii fiind transportaţicu un microbuz).

Lunar se vor organiza 10 ateliere (70 în total), cu grupuri de câte 6-10 copii. De aducerea zâmbetului pe chipurile lor se va ocupa o echipă inimoasă şi răbdătoare de psihologi şi voluntari, care înţeleg bine nevoile multiple ale acestor copii şi care îi pot sprijini să îşi exprime emoţiile și să se bucure alături de ceilalţi. La finalul proiectului, publicul larg va putea aplauda copiii in 2 evenimente speciale in Brasov: un spectacol de teatru de papusi (al copiilor de 6-12 ani) si un spectacol de tip teatru-musical-dance (al copiilor de 13-18 ani).

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.