Programul „Fiecare Copil in Gradinita”, premiat la nivel european

Programul „Fiecare Copil in Gradinita” a fost  premiat la nivel european. Campania de advocacy realizata in parteneriat cu OvidiuRo a adus echipei McGuireWoods premiul pentru cea mai buna campanie de Public Affairs din Europa in cadrul European Excellence Awards, editia 2016. Aceasta a contribuit la adoptarea legii ce preia, la nivel national, mecanismul programului Fiecare Copil in Gradinita (FCG.)

Asociatia OvidiuRo a beneficiat de sprijinul pro bono din partea McGuireWoods, proiectul initiat de aceasta reusind sa obtina o sustinere aproape unanima din partea Parlamentului Romaniei. Legea preia solutia implementata in programul ,,Fiecare Copil in Gradinita” si instituie stimulentul educational, sub forma de tichete sociale pentru gradinita. Prin finantarea de la bugetul de stat, incepand cu 15 februarie 2016, copiii de varsta prescolara din familiile defavorizate beneficiaza lunar de tichete sociale in valoare de 50 de lei daca au frecventa regulata la gradinita.Conform unor evaluari initiale din partea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, 111.000 copii sunt eligibili pentru a beneficia de aceste tichete sociale.

Gala European Excellence Awards reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei de comunicare din Europa, cu peste 63 de categorii de premii si care ofera recunoastere europeana campaniilor ce au inregistrat rezultate remarcabile. Editia de anul acesta a marcat cea de-a zecea aniversare a premiilor EEA in cadrul unei gale impresionante la Berlin, care a reunit deopotriva agentii si companii.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.