Primaria Capitalei: Peste 900 de locuri disponibile pentru persoanele fara adapost

Primarul General, Gabriela Firea, a vizitat astazi Complexul Integrat de Servicii Sociale ”Sf. Ioan”, unul dintre adaposturile Municipalitatii in care sunt cazate persoanele fara adapost din Capitala si a facut un apel catre acestea sa ramana in centrele Municipalitatii, avand in vedere gerul care se anunta in urmatoarele trei zile.

”Sunt trei zile geroase, cu zapada si este normal ca toti cei care sunt fara adapost sa accepte serviciile Municipalitatii mai ales ca suntem pregatiti sa facem fata unui numar de cereri mai mare. In cele trei centre pe care le are Municipalitatea pot fi cazate 700 de persoane fara adapost, iar la Complexul integrat de servicii sociale ” Sf. Ioan” mai putem suplimenta cu inca 200 de locuri. Noaptea trecuta au fost cazate in acest centru aproape 400 de persoane. Varful in anii trecuti a fost de 700 de persoane-acum mai sunt disponibile 80 de locuri-nu s-a atins deocamdata acest varf. Speram sa-i convingem si pe cei care nu au fost intr-un astfel de centru sa accepte adapostirea pentru ca aici primesc pe langa cazare, imbracaminte, masa calda si ingrijiri medicale. In fiecare an, in afara de persoanele fara adapost din Capitala, vin sute de persoane din judetele limitrofe. Este un fenomen pe care l-am constatat si pe care l-am anuntat, dar nu putem sa ne derobam de aceasta responsabilitate. Directia Generala de Asistenta Sociala  a Municipiului Bucuresti este in permanenta legatura cu directiile generale sociale ale judetelor limitrofe, se cunosc aceste cazuri si sunt atent monitorizate”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a solicitat conducerii DGASMB sa continue actiunile de identificare in teren a persoanelor care locuiesc in strada si sa le explice acestora riscurile la care se expun daca refuza adapostirea:

”Din nefericire sunt si persoane fara adapost care nu doresc sa vina intr-un astfel de centru unde ar putea sa aiba masa calda, imbracaminte, medicamente. Pana in acest moment 30 dintre acestea au refuzat serviciile oferite de Municipalitate, dar au primit paturi, imbracaminte si alimente. Acestea se vor afla sub monitorizarea colegilor de la asistenta sociala pentru ca vom avea trei zile geroase”, a mai adaugat Primarul Capitalei.

Totodata, Primarul Capitalei a explicat ca s-au luat masuri si pentru persoanele fara adapost care necesita ingrijiri medicale fiind asigurate locuri suficiente in cele 19 spitale ale Municipalitatii.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.