Poveștile Operei Comice pentru Copii au ajuns într-o casa unde cresc singuri 11 copii

Casa Sf. Gabriel a Fundației FARA a avut parte de cel mai de durată eveniment de voluntariat din existența sa. Timp de o săptămână, artiști și angajați ai Operei Comice pentru Copii au pictat un zid de 40 de metri lungime și 2 metri înălțime din curtea casei de tip familial din Popești-Leordeni. Cele mai de încredere ajutoare au fost chiar copiii care locuiesc aici, mari amatori ai spectacolelor de la Opera Comică pentru Copii.

Acțiunea a început pe 1 mai, cu un tradițional grătar în curte și s-a încheiat vineri, 5 mai, cu plantarea a două magnolii care vor colora și mai mult curtea casei în fiecare primăvară. Între aceste două evenimente, grupuri de voluntari au venit zilnic la Popești pentru a reînnoi un desen de pe zid, vechi de peste 15 ani, și a picta restul zidului cu eroi din poveștile Operei Comice.

După ziua de 1 mai, când toți am luat pensula în mână și am lucrat, unul dintre copii s-a apropiat de mine și mi-a zis că aceasta a fost cea mai frumoasă zi din viața lui. La final, alt copil m-a rugat să rămână să doarmă de prânz în curte, pentru că vrea să fie cât mai aproape de eroii lui preferați”. – Margareta Ivan, director Casa Sf. Gabriel a Fundației FARA.

Spărgătorul de nuci, Hansel și Gretel, Jack și vrejul de fasole, Fetița cu chibrituri sunt doar câteva dintre personajele

care îi vor întâmpina în fiecare dimineață în curte pe copiii casei.

Alături de colegul meu, artistul plastic Viorel Crăciun, precum și de alți colegi din Opera Comică pentru Copii, am decis să aducem mai multă culoare în viața copiilor Fundației FARA din București. Mare ne-a fost mirarea și bucuria, deopotrivă, în momentul în care au cerut să se implice, cot la cot cu noi, dovedindu-și talentul. Ne-au rămas la suflet și vom reveni cu drag” – Miriam Aldea, Organizator Spectacole al Operei Comice pentru Copii și coordonatorul acțiunii de voluntariat de la Casa Sf. Gabriel.

Zidul din curte a mai fost pictat parțial în urmă cu 15 ani, de voluntara britanică Lucinda Dawson, fiica fondatoarei Fundației FARA, Jane Nicholson. În acești ani, imaginea unui acvariu cu pești și caracatițe s-a decolorat mult, însă, mulțumită voluntarilor de la Operă, pictura a reînviat în culori intense.

În total, la această acțiune de voluntariat au muncit 11 copii și 7 voluntari, timp de 40 de ore.