Politia de Frontiera: Peste 1 milion de persoane au trecut frontiera în perioada Sărbătorilor de Crăciun

În perioada 19-26 decembrie, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.148.000 de persoane, dintre care 674.000 pe sensul de intrare şi 474.000 pe sensul de ieşire din ţară şi de 318.000 mijloace de transport. Comparativ cu perioada similară a anului 2015, când au trecut frontiera 1.195.000 persoane şi 326.000 mijloace de transport, traficul s-a menținut la aceleași valori.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa peste 449.000 persoane şi de la frontiera româno- moldoveană, unde au trecut graniţa 195.000 persoane, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară.

De asemenea, valori ridicate de trafic s-au înregistrat şi prin punctele de trecere aeroportuare, unde au trecut frontiera peste 294.000 persoane.

In urma activitatilor desfășurate în zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat în perioada Sarbatorilor de Craciun:

  • 57 fapte ilegale (18 infracţiuni şi 39 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 16.300 lei;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 210.000 lei.

Şi în perioada următoare, Poliţia de Frontieră a luat toate măsurile necesare, astfel încât traficul de persoane si autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale, fluent şi civilizat.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.