PMB: Marti si miercuri, elevii pot intarzia la ore

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat astazi la sediul Municipalitatii un comandament de iarna, pentru a stabili planul de masuri si interventii, avand in vedere faptul ca se anunta un nou val de ninsori si temperaturi scazute in Capitala.

”Vom avea din nou ninsori incepand din aceasta seara, insa nu atat de abundente precum cele de saptamana trecuta. Stratul de zapada va fi de maximum 10 centimetri. Chiar si asa, trebuie sa actionam prompt si eficient. La intalnirea pe care am avut-o in aceasta dimineata cu primarii de sector, am luat cateva decizii. Prin consultare cu Inspectorul Scolar General, s-a stabilit ca preluarea elevilor in zilele de marti si miercuri sa se faca pana la ora 9:00-9:30, astfel incat sa nu fie absente pentru prima ora deoarece, din cauza ninsorii, traficul va fi ingreunat. Cu alte cuvinte, elevii pot ajunge pana la ora 9.30 la scoala fara a primi absente, cadrele didactice vor fi intelegatoare”, a anuntat Gabriela Firea.

De asemenea, Primarul General a anuntat ca masinile parcate neregulamentar si care blocheaza traficul vor fi ridicate de o platforma a Administratiei Strazilor: ”Dincolo de dificultatile preluarii unei cantitati mari de zapada, ne-am mai confruntat cu o alta problema in aceste zile, aceea ca o parte dintre conducatorii auto si-au lasat masinile parcate pe liniile de tramvai sau de troleibuz, au blocat statiile RATB si accesul in incinta scolilor, a spitalelor si a altor institutii ale statului. Chiar in aceasta dimineata am avut un astfel de caz: linia de troleibuz 70 a fost blocata doua ore in zona bulevardului Basarabia de un autoturism parcat. La sfarsitul anului trecut s-a clarificat legea prin norme, acestea trebuie sa fie insusite prin norme interne de catre toate primariile, atat Primaria Generala, cat si cele de sectoare. Prin urmare, incepand de astazi, toate masinile care vor bloca traficul si circulatia RATB vor fi ridicate printr-o platforma a Administratiei Strazilor, pana la aprobarea acestor norme de catre consiliile locale si de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Trebuie sa actionam urgent, energic, astfel incat sa nu mai avem transport public blocat”.

In ceea ce priveste operatiunile de deszapezire, Gabriela Firea a solicitat operatorilor de salubritate sa curete in totalitate zapada de pe prima banda de circulatie, pentru ca mai sunt portiuni in sectoare care nu sunt eliberate: ”Trebuie sa profitam de faptul ca nu avem inca precipitatii si va ninge abia spre seara. Trebuie sa avem un trafic fluent, in conditii de iarna, suntem la negru cu asfaltul in toata Capitala, nu se pune problema sa nu facem fata noului val de zapada care nu va fi atat de abundenta precum saptamana trecuta”.

In ceea ce priveste mentenanta carosabilului pentru astuparea gropilor, Primarul General a precizat ca Administratia Strazilor nu a avut contract in ultimii doi ani: ”Referitor la reclamatiile care au venit in legatura cu gropile care s-au format in asfalt in aceasta perioada, asa cum stiti, Administratia Strazilor nu a avut contract de mentenanta in ultimii doi ani. La sfarsitul anului trecut s-a organizat o licitatie, acum avem un astfel de contract si, in regim de urgenta, Administratia Strazilor va repara carosabilul si va plomba gropile care s-au format in asfalt din cauza ninsorii si a aplicarii materialului antiderapant. Imediat dupa ce se inlatura stratul de zapada din aceasta saptamana, prioritar este sa se repare strazile Capitalei. In ceea ce priveste sesizarile primite prin dispecerat, referitoare la gropi care sunt periculoase, se intervine chiar de astazi!”.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.