Piata Ferentari, Kilometrul Zero al Jazz-ului

ferentari Aflat la prima editie, Ferentari Jazz Festival a fost lansat ieri  in Piata Ferentari. Evenimentul include concerte de jazz si pian, cu participarea unor artisti renumiti. Festivalul va continua in aceasta seara, de la ora 18.00.   

Ferentari Jazz Fest este realizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Arcub, in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, cu Primaria Sectorului 5 si cu Asociația Culturală Spectaculis.

La lansarea festivalului au participat Primarul General, Gabriela Firea, vicepremierul Vasile Dancu si Primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

gabriela-firea “Ma leaga o amintire extrem de pretioasa de Sectorul 5, de cartierul Ferentari. In anul I de facultate, cand am venit in Bucuresti, aici am locuit prima data, la statia Sebastian ,  prin urmare pot spune ca este cartierul meu de suflet.  Mă bucur să mă aflu la acest eveniment inedit și unic, Ferentari Jazz Fest, desfășurat intr-un spațiu neconvențional. Cred că performanța este aceeași, iar talentul, sensibilitatea și măiestria strălucesc în egală măsură și pe scena Ateneului Român și pe scena din Piața Ferentari. Consider că Primăria Municipiului București are obligația de a sprijini manifestarea talentului și obținerea performanțelor copiilor și tinerilor din București, indiferent de zona, cartierul sau sectorul în care locuiesc”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

In cadrul evenimentului, Gabriela Firea i-a premiat pe tinerii artiști câștigători ai concursului de pian, care vor primi, din partea Primariei Generale a Capitalei, o bursa in valoare de 1.000 de lei si, de asemenea, o tabara pe litoralul romanesc in sezonul estival.

“Sunt fericit sa particip la acest eveniment si debut al unui proiect de regenerare urbana.
In parteneriatul pe care Ministerul Dezvoltarii l-a incheiat impreuna cu Primaria Generala si cu Primaria Sectorului 5 nu ne limitam doar la muzica si spectacole, ci incercam sa le demonstram oamenilor din cartierele populare ca si ei conteaza, ca au drepturi egale pentru cultura si pentru o viata civilizata. Vor urma si alte proiecte legate de imbunatatirea calitatii  vietii, a transportului,  proiecte complexe care se vor intinde pe parcursul a cativa ani. Ma bucur sa o felicit si cu aceasta ocazie pe doamna Primar General, pentru ca in urma cu doar o zi a primit premiul de cea mai puternica, influenta femeie din Romania, in Top 300 al revistei Capital, ceea ce este un lucru extraordinar. Sunt sigur ca va folosi aceasta influenta, si o foloseste in fiecare zi, nu pentru sine, ci pentru dumneavoastra, cei care locuiti in cartierele populare ale Bucurestiului”, a adaugat vice-premierul Vasile Dancu. jazz-fest

Programul pentru a doua zi de festival este urmatorul:

Sâmbătă, 12 noiembrie

18:00  – Mădălina Pașol Project;

18:30 –  GROOVE HUG;

19:15 – Emil Bîzgă – New Orleans Jazz Band;

20:00 – Marius Vernescu Band

Pe toată durata festivalului  va fi organizată o tombolă, în parteneriat cu mai multe instituții culturale bucureștene. La aceasta  vor putea participa toți cei prezenți la festival, iar câștigurile vor consta în: bilete la teatru, cărți, cd-uri etc.

 

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.