Piața costumelor la comandă din România, o valoare de peste 20 de milioane de euro

sorin-moldoveanu_fondator-sir-ludovic Piața costumelor la comandă, un segment care s-a dezvoltat în România exponențial în ultimii ani, numără în 2016 peste 30 de jucători care au sesizat potențialul acestui tip de afacere. Astfel, în prezent piața a ajuns să valoreze peste 20 milioane de euro. Chiar dacă în România achiziția de costume la comandă de la croitoriile clasice a fost mereu o opțiune versus cumpărarea de produse în serie, începând cu anul 2009 conceptul Made to Measure a început să se impună ca o ramură diferită a industriei de modă.

“De cele mai multe ori, clienții știu doar ocazia cu care vor să poate anumite obiecte vestimentare, dar nu știu care sunt cele mai potrivite materiale, culori sau accesorii. În sistemul Made to Measure consilierii ocupă un rol important venind în ajutorul persoanelor interesate cu sfaturi, modele și recomandări astfel încât valoarea adăugată pe care o oferă hainelor este un factor important și un diferențiator puternic față de croitoriile clasice”, spune Sorin Moldoveanu, fondator Sir Ludovic.

Tendința de a comanda “pe măsură” costume de zi sau pentru ocazii speciale s-a accentuat constant. Atelierele de tip Made to Measure au venit cu propuneri de tipare moderne, în ton cu moda din Vest, cu materiale de foarte bună calitate, atent măsurate în funcție de conformația clientului, cât mai potrivite cu momentul purtării, pe care le-au lucrat manual, cu multă atenție la detalii.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.