Paris şi Istanbul rămân în topul oraşelor care au atras turişti români vara aceasta

wizz air Românii au zburat vara aceasta nu doar spre destinații de vacanță, ci și în interes de afaceri. Potrivit Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, în topul destinațiilor care au atras cei mai mulți pasageri din țara noastră în intervalul iunie-august au fost Amsterdam, Istanbul, Paris, Munchen și Viena. Conform datelor Paravion, majoritatea românilor care au călătorit cu avionul anul acesta, în intervalul iunie-august, au cheltuit, în medie, 270 euro pe o călătorie tur-retur, cu 10% mai puțin față de vara lui 2015.

Destinațiile europene au fost cele mai traficate, iar cea mai mare parte a călătorilor, circa 90%, a zburat din București. Topul orașelor din țară cu cei mai mulți pasageri care au zburat spre destinații internaționale vara aceasta este completat de Iași (4%), Cluj-Napoca (3%), Timișoara (2%), respectiv Sibiu, oraș din care au zburat sub 1% dintre turiștii Paravion.

”Se zboară frecvent din România, iar vara este sezonul cu cele mai multe călătorii în afara țării. Un motiv evident sunt vacanțele specifice, dar dacă ne uităm la destinații și la durata călătoriei, observăm că românii călătoresc foarte des și cu alt scop decât concediul. Una dintre cele mai traficate destinații de vară a fost Istanbul, care, în ciuda problemelor cu care s-a confruntat anul acesta, a rămas o destinație de afaceri importantă pentru români”, declară Remus Vișan, Director General al Paravion.

Cele mai importante linii aeriene din România, din punct de vedere al numărului de pasageri, sunt Wizz Air, Blue Air și Tarom.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.