Rezultatele sunt încurajatoare pentru PANDORA, care de mulţi ani a preferat folosirea pietrelor sintetice şi a metalelor preţioase reciclate.
„Este prima dată când cercetările cuprinzătoare au pus un preţ pe diferenţa dintre aurul şi argintul reciclate, în comparaţie cu acelea provenite din mină, respectiv pietrele obţinute din minerit vs cele sintetice, realizate de om. Aceste descoperiri ne încurajează să ne concentrăm încă şi mai mult pe modul în care putem îmbunătăţi profilul verde al companiei”, spune Claus Teilmann Petersen, Vice-Preşedinte, Group Ethics, PANDORA.
Reducere semnificativă a impactului asupra mediului
Studiul realizat de Trucost, firma de consultanţă în ceea ce priveşte sustenabilitatea, a urmărit să cuantifice şi să evalueze efectele folosirii diferitelor materiale. Studiul calculează costul financiar pentru societate al degradărilor aduse mediului (precum ar fi costul sănătăţii asociat cu poluarea), cauzat de o varietate de materiale şi metode de producere a bijuteriilor. Studiul a evidenţiat că folosirea metalelor preţioase reciclate şi a pietrelor sintetice reduce semnificativ costul de mediu, în comparaţie cu materialele obţinute prin minerit, datorită unor daune mult mai mici aduse mediului.
„Toate activităţile umane afectează lumea din jurul nostru. PANDORA produce în jur de 122 de milioane de bijuterii anual. Prin concentrarea pe metale preţioase reciclate şi zirconiu cubic, impactul nostru asupra planetei reprezintă o fracţiune din cât ar putea fi”, spune Claus Teilmann Petersen.
PANDORA investeşte în fabrici verzi
În câteva săptămâni, PANDORA va deschide oficial noua sa fabrică de realizare a bijuteriilor, în Lamphun, Thailanda de Nord. Va fi una dintre cele mai moderne, actuale şi
atente cu mediul astfel de fabrici din lume.
„Noua noastră fabrică a primit certificatul LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Acest lucru a fost obţinut printr-o grijă importantă pentru mediu, spre exemplu prin folosirea unor materiale de construcţie cu impact scăzut, adeseori reciclate, şi prin reciclarea unei mari părţi a deşeurilor de construcţie. În timpul funcţionării, consumul de apă şi de energie sunt reduse la minimum, printre altele cu ajutorul unui sistem de reciclare a apei extrem de eficient”, spune Claus Teilmann Petersen.