OUG privind RCA: ASF ingheata tarifele timp de 6 luni

guvern2 OUG privind asigurarile RCA, recent aprobata de Executiv, a fost publicata in Monitorul Oficial. Potrivit acestui act normativ, ASF este obligata, in 30 de zile, sa stabileasca preturi maxime la RCA pentru urmatoarele sase luni. Asiguratorii care au intarzieri prea mari la plata despagubirilor risca amenzi de pana la un milion lei.

Proiectul a fost solicitat de catre patronatele din transporturi, care au cerut o masura imediata de inghetare a RCA. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat luni ca intarzierea publicarii in Monitorul Oficial a fost cauzata de unele avize care trebuie date de Consiliul Legislativ. OUG introduce un mecanism temporar de blocare a preturilor politelor RCA pentru sase luni.

Astfel, un articol al OUG prevede ca, „pentru o perioada de sase luni, (..) ASF va calcula un tarif de referinta cu caracter orientativ, trimestrial, pe baza daunei medii determinate statistic pentru fiecare categorie de vehicul in parte, pe baza platilor efective de daune achitate de catre asiguratorii RCA din piata si raportate la frecventa statistica a producerii evenimentelor, pe categorii de vehicule”, se arata in actul normativ.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.