OTP Bank România a înregistrat un profit de 7,1 milioane de euro în primele nouă luni

otp-bank În primele nouă luni din 2016, OTP Bank Romȃnia a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 31,7 milioane de lei, calculat conform regulilor de raportare ale OTP Group. Profitul înainte de impozitare înregistrat în cel de-al treilea trimestru a fost de 10,9 milioane de lei, în creștere cu 25% faţă de trimestrul anterior, ca urmare a creșterii veniturilor de bază și a procesului de reducere a cheltuielilor. Profitul operațional înregistrat în primele nouă luni ale anului a rămas constant de la un an la altul. Venitul operațional a scăzut cu 10%, în contextul în care venitul net din dobânzi s-a micșorat cu până la 14%, în parte din cauza programului de conversie a creditelor în franci elvețieni (CHF).

”Venitul din taxe și comisioane (-10% de la an la an) a fost afectat în mod negativ de un nou regulament privind comisioanele interbancare, stabilit de o directivă a Uniunii Europene și devenit efectiv din decembrie 2015. În cel de-al treilea trimestru, taxele și comisioanele au crescut cu 10% de la un trimestru la altul, ca urmare a veniturilor one-off de la companiile de carduri. Tot în această perioadă, cheltuielile operaționale au scăzut cu 4% de la un trimestru la altul, datorită reducerilor cheltuielilor legate de proprietate și IT și a costurilor de amortizare mai mici. Pe de altă parte, costurile de marketing au crescut trimestrial în urma intensificării activității de business. Portofoliul de credite brute, ajustate la efectul cursului de schimb valutar, a scăzut cu 1% de la un trimestru la altul și cu 5% de la an la an, ca urmare a programului de conversie a creditelor în CHF”, se arată în comunicatul OTP Bank.

Volumul depozitelor retail s-a stabilizat în cel de-al treilea trimestru, datorită accelerării activității de creditare și a eliminării riscului impactului negativ prin programul de conversie a creditelor în CHF. România a fost desemnată campion european în Q2, ca urmare a creșterii PIB-ului cu 6%, în timp ce Slovacia și Bulgaria au înregistrat, de asemenea, creșteri semnificative (+3,7% și, respectiv, +3%). Profitul net consolidat al OTP Group însumează 175.978 milioane HUF (aprox. 570 milioane Euro) în primele 9 luni ale anului. La nivelul grupului, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de subsidiarele din Bulgaria, România, Slovacia, Rusia și Ucraina.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.