OMV Petrom a pregătit 270 de elevi pentru o meserie în Tabăra Meseriașilor

Petrom Tara lui Andrei A 2-a ediție a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei organizată de OMV Petrom a ajuns la final. 270 de elevi din liceele tehnologice și școlile profesionale din județele Gorj, Dâmbovița, Argeș și Bacău fost pregătiți pentru viitoarea lor meserie prin profilare vocațională, ateliere de dezvoltare personală și ateliere de pregătire profesională. Alături de elevi, în tabără au fost prezenți și 55 de profesori care au urmat cursuri de dezvoltare a competențelor de lider în managementul educațional organizate de Centrul Național pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Eurostudy.

„De 2 ani suțiinem educația profesională din România. Am dezvoltat proiecte pilot, cazuri de bune practică în care am arătat că a fi meseriaș e o alegere de viitor pentru copiii noștri și poate aduce valoare țării. Următorul pas în România Meseriașă este coalizarea tuturor celor interesați de dezvoltarea de soluții pe termen lung. În acest sens, cina festivă de la Castelul Bran a adus față în față tineri cu potențial din industria ospitalității și oameni importanți din companii, presă și instituții ale statului. Ne-a bucurat sprijinul tuturor și dorința de a schimba, împreună, imaginea învățământului profesional din România.” a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Timp de 5 săptămâni, viitorii meseriași au trecut printr-un program intensiv de dezvoltare personală și profesională. În cadrul atelierelor de dezvoltare personală, elevii au beneficiat de:

– Profilare vocațională și psihologică organizată de Asociația pentru Copii și Tineri 4U

– Învățare experiențială în următoarele domenii: comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial, responsabilitate civică, pregătire în fața angajatorului.

Atelierele au fost desfășurate de trainerii Trend Consult Group. Atelierele de dezvoltare profesională s-au desfășurat sub îndrumarea unor mentori cu experiență în meseriile incluse în program.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.