„Nu îmi e frică să zbor!” – Workshop gratuit care alungă teama călătoriei cu avionul

Aeroclubul României, alături de un jurnalist pasionat de aviație – Sebastian Radu, dar și de un psiholog – Lucian Negoiță, anunță organizarea primei ediții a seminarului gratuit “Nu îmi e frică să zbor”.

Evenimentul, pentru care locurile puse la dispoziție de organizatori deja s-au ocupat, va avea loc în data de 2 februarie 2017. Pe parcursul a 2 ore și jumătate, cei prezenți vor putea afla cum funcționează un avion, cum se pregătește un zbor, vor înțelege care este originea tuturor zgomotelor care îi fac să tresară atunci când sunt la bord, care sunt fenomenele meteo pe care un avion le poate întâlni în zborul său, dar și tot ceea ce se întâmplă în cabină, de la profesioniști ai domeniului.

“Acest sentiment poate afecta pe oricare dintre noi, mai mult sau mai puțin, indiferent de vârstă. Frica de zbor poate avea efecte de amploare, în multe etape ale vieții. Să spui ‹nu îmi e frică să zbor› ar putea însemna acceptarea unei promovări în carieră ce presupune mutarea într-o zonă greu accesibilă cu mașina, participarea la evenimente importante, petrecerea unei vacanțe fabuloase… iar lista poate continua. Cu alte cuvinte, frica de zbor și excluderea călătoriei cu avionul poate restricționa tot ceea ce faci și mai ales ce poți realiza”, este de părere Sebastian Radu, inițiatorul proiectului.

Totodată, psihologul și psihoterapeutul Lucian Negoiță le va explica temerile iraționale și cum pot fi ele depășite, în încercarea de a îi ajuta să dezvolte o strategie în gestionarea anxietății, care să le permită să își depășească fobia sau, cel puțin, să învețe să o stăpânească mai bine.

În final, toți cei prezenți vor putea imagina o călătorie cu avionul, începând cu intrarea în aeroport și până la aterizarea la destinație, oferind creierului o  linie directoare de urmat pentru dățile în care se vor vedea în situația de a zbura.

În ideea unei mai bune informări asupra aviației comerciale, departamentul de Dreptul Aviației al ONV LAW va susține o scurtă prezentare asupra situațiilor de care ar trebui, în realitate, să se teamă pasagerii curselor aeriene. Pierderea bagajului sau a avionului reprezintă doar două exemple. Care sunt drepturile pasagerilor? Ce au de făcut dacă întâmpină probleme?

“Nu îmi e frică să zbor” va da – opțional și contracost, cu achitarea cheltuielilor de operare, (30 de Euro / 15 minute) posibilitatea, tuturor celor prezenți, să își înfrunte teama și să primească “botezul aerului”, alături de instructorii Aeroclubului României, la bordul unei aeronave de școală. Astfel, ei vor putea înțelege și mai bine cum funcționează și cum zboară un avion.

La finalul seminarului, unul dintre cei mai bine titrați piloți de drift de la noi, Marius Mitrache, va alege prin tragere la sorți, o persoană care îl va însoți, la o dată ulterioară, într-o cursă la bordul mașini sale de competiție. Pasionat și de aviație, Marius speră că adrenalina resimțită la bordul mașinii sale îl va ajuta pe câștigător să treacă și peste frica de zbor.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.