Invitații speciali ai acestui eveniment au fost Ana Paola Reginatto, Head of Electric Vehicles Marketing, Nissan Europe, precum și Julie și Chris Ramsey, primul echipaj care a reușit să parcurgă integral Mongol Rally, 16.000 km, într-un vehicul 100% electric, Nissan LEAF.
Noul Nissan LEAF este cel mai avansat și cel mai accesibil vehicul 100% electric care oferă un design dinamic îmbunătățit, tehnologii avansate de asistență pentru șofer și conectivitate sporită. Vehiculul este emblematic pentru strategia Intelligent Mobility, viziunea Nissan pentru un viitor care va redefini modul în care clienții conduc, precum și modul în care vehiculele sunt alimentate și integrate în societate.
Încă de la varianta standard a maşinii primiţi o grămadă de dotări pe care alţi producători le împing spre versiunile premium ale maşinilor lor. Vorbim aici de senzori care detecteză pietonii şi franează automat când există riscul unei coliziuni, senzori care menţin maşina între liniile benzii pe care conduci, aşadar poţi, practic, să iei mâinile de pe volan, iar maşina va menţine direcţia. Desigur, nu recomandăm un astfel de comportament în trafic din motive evidente de siguranţă şi nici maşina nu tolerează asta, deoarece după câteva secunde în care nu detectează mâinile pe volan, emite sunete de avertizare şi începe să frâneze. Un lucru foarte bun pentru cazurile grave în care şoferul a suferit o criză de epilepsie sau, mai rău, un infarct. Alţi senzori extrem de utili sunt cei care recunosc indicatoarele rutiere, cei care te avertizează atunci când maşina iese de pe banda de mers şi, desigur, senzorii care te avertizează atunci când o altă maşină este în unghiul mort.
Alte două sisteme extrem de utile sunt ProPILOT Park şi e-Pedal. ProPILOT Park este o funcţie de parcare automată, fără a te ajuta de mâini sau de picioare. Funcționează atât pentru parcarea laterală, cât și pentru cea perpendiculară (înainte sau înapoi) și va parca cu ușurință noul Nissan LEAF atunci când șoferul selectează locul propus de sistem. Prin apăsarea butonului ProPILOT Park, noul Nissan LEAF va gestiona complet manevrele de parcare și va aplica automat frâna de mână electronică atunci când acțiunea este completă.
Iar pentru cei care nu pot trăi fără sistemul multimedia din buzunar, Nissan LEAF are un sistem infotainment bunicel care suportă Apple Car Play şi Android Auto, aşadar, imediat ce ţi-ai conectat telefonul la maşină te poţi bucura de display-ul TFT de 7 inci unde poţi să-ţi pui, spre exemplu, Waze-ul.
Întotdeauna, totul se rezumă la bani, aşa că vom vorbi despre preţul unui Nissan LEAF. Tineţi totuşi cont că pentru această maşină statul vă dă o subvenţie de până la 10.000 de euro, prin programul Rabla Plus!
Toate versiunile au baterie de 40kW şi 150 CP.
Versiunea standard – VISIA – 33.990 de euro cu TVA
Versiunea Acenta – 35.100 de euro cu TVA
Versiunea N-Connecta – 36.900 de euro cu TVA
Versiunea Tekna – 38.900 de euro cu TVA


Şi fiind vorba despre o maşină 100% electrică, un alt aspect extrem de important este timpul de încărcare a bateriei. Din momentul în care maşina emite avertizarea de încărcare, Quick Charger 50kW vă trimite la drum în 40 până la 60 de minute, dar ţineţi cont că vorbim de o încărcare până la 80% din capacitatea bateriei. Wallbox-ul de 32 de amperi încarcă Leaf-ul în 7 ore şi jumătate, iar dacăp folosiţi cablul EVSE 10A la o priză normală, maşina se încarcă în 21 de ore.
Noul LEAF este disponibil în 10 culori exterioare: alb Arctic Solid, roșu Solid Red, maro Bronze Metallic, gri Gun Metallic, gri Spring Cloud, gri Blade Silver, roșu Magnetic Red, alb Pearl White, negru Metallic Black și varianta bi-ton – caroserie alb Pearl White și plafon negru Metallic Black.