Mușat și Asociații aduce un succes important Autorității de Supraveghere Financiară împotriva Fondului Proprietatea

gheorghe-buta-musat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), reprezentată de Mușat & Asociații, a câștigat definitiv procesul inițiat de Fondul Proprietatea S.A., prin care Fondul a solicitat Autorității să aprobe modificarea onorariului agreat cu administratorul Fondului, Franklin Templeton Investment Management Ltd, potrivit unui comunicat de presă. Litigiul a fost inițiat în anul 2012, la 2 ani de la încheierea contractului de administrare dintre Franklin Templeton și Fondul Proprietatea, când acționarii Fondului au decis modificarea structurii onorariului stabilit prin contractul de administrare încheiat cu Franklin Templeton, solicitând avizul Autorității de Supraveghere Financiară pentru această majorare, potrivit dispozițiilor legale.

„Dincolo de verdictul final, apreciem că Instanțele au avut răbdarea și disponibilitatea de a analiza o problematică deosebit de complexă pentru lămurirea unor chestiuni de drept dificile și cu aspect de noutate. Acestea decurg din regimul special de organizare și funcționare a Fondului Proprietatea și din atribuțiile legale pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară le are față de această societate. Soluția instanţei de recurs continuă șirul de victorii importante obținute de Muşat & Asociaţii în favoarea Autorității de Supraveghere Financiară”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii.

Autoritatea a respins în 2013 solicitarea Fondului Proprietatea, refuz în urma căruia Fondul a contestat în instanță deciziile emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară. După mai bine de 3 ani de la debutul procesului, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins în mod definitiv acțiunea promovată de Fondul Proprietatea, dupa ce și Curtea de Apel București a considerat neîntemeiate pretențiile Fondului.

Echipa care a reprezentat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în acest litigiu a fost coordonată de Gheorghe Buta (Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii) și formată din avocații Cosmin Libotean (Partner Muşat & Asociaţii) și Răzvan Gheorghe (Senior Associate Muşat & Asociaţii).

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.