Momondo: Cum transformi cinci zile de concediu în 29 de zile de vacanță în 2017

Anul 2017 aduce 14 zile libere pentru bugetari, prevăzute în Codul Muncii. Dintre acestea, 11 sunt în timpul săptămânii. De primele două zile libere, 1 ianuarie și 2 ianuarie, fiecare persoană s-a bucurat cum a știut mai bine. Pentru restul zilelor libere rămase în calendar, specialiștii motorului independent și gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro au analizat cele mai bune opțiuni prin care românii să le transforme în vacanțe prelungite către destinații de călătorie ieftine. Cinci zile de concediu pot fi transformate insa în 29 de zile de vacanță. Momondo.ro recomanda cateva destinații de călătorie cu buget redus, în funcție de fiecare sezon.

24 ianuarie (marți) – Ziua Unirii Principatelor Române
Recomandare de vacanță: 21-24 ianuarie 2017, Sofia, Bulgaria
Pe timp de iarnă, Sofia se transformă într-o destinație magică, unde un zbor al zânelor deasupra capului nu ar surprinde pe nimeni. După ce ai descoperit cupolele aurii ale catedralei Alexander Nevsky, pornește spre Lacul Ariana pentru a încălța o pereche de patine. Pentru iubitorii de schi, la 30 de minute cu mașina se află Muntele Vitosha, cu cele mai bune condiții pentru acest sport. Mai mult, în zonă găsești centre spa unde te poți relaxa cât ai clipi.

16 aprilie (duminică), 17 aprilie (luni) – Paştele
Recomandare de vacanță: 14-17 aprilie 2017, Thessaloniki, Grecia
Orașul-port Thessaloniki este locul în care poți să te bucuri de plăcerile simple ale vieții. Explorează rămășițele romantice ale timpurilor trecute și încearcă porțiile de mâncare generoase din capitala culinară a țării, alături de un cocktail la malul apei. Aici poți privi localnicii cum joacă domino în tavernele grecești tradiționale „ouzeri” cu influențe turcești. Totodată, poți descoperi paleta largă de culori ale florile din piața Louloudadika sau te poți lăsa purtat de val într-o croazieră prin port cu feribotul. Tot aici, ai parte de plaje cu nisip fin și mare turcoaz în apropiatul Halkidiki iar spre apus, vizitatorii care călătoresc cu un rucsacul în spate dau startul unei noapți pline de dans.

1 mai (luni) – Ziua Muncii
Recomandare de vacanță: 28 aprilie–1 mai 2017, Las Palmas de Gran Canaria, Spania
Când viața îți oferă plajă, soare și bucătărie spaniolă, nu îți mai rămân prea multe de cerut. Începe cu o plimbare pe faleza Paseo de las Canteras, continuă pe plaja cu același nume și, apoi, fă o baie în valurile Mediteranei. Pe Avenida Maritima, drumul ce duce la satul pescăresc San Cristóbal, se zvonește că s-ar găsi cea mai bună bucătărie pescărească din toată stațiunea. După masă, se cuvine să faci o plimbare pe străzile Triana sau Pérez Gáldos, să mergi la cumpărături sau să te revigorezi cu un pahar de limonadă în Vagueta, cel mai vechi cartier din oraș.

1 iunie (joi) – Ziua Copilului, 4 iunie (duminică), 5 iunie (luni) – Rusalii
Recomandare de vacanță: 1–5 iunie 2017, Barcelona, Spania
O plimbare pe tărâmul lui Gaudí merită din plin onoarea unui city-break la început de vară. Fie că alegi să vizitezi Sagrada Familia, Casta Batllo, Parcul și Palatul Guell sau Cascada fântână din parcul La Ciutadela, nu uita să iei cel puțin o gustare în Mercado de la Boquería.
Pentru o pauză de cafea, mergi în cafeneaua Els Quatre Gats, o altă comoară arhitectonică și un loc devenit faimos în perioada modernistă de către artiștii care obișnuiau să-i calce pragul, precum Pablo Picasso, Antoní Gaudí, Julio González și Rubén Dario.

15 august (marți) – Adormirea Maicii Domnului
Recomandare de vacanță: 12–15 august 2017, Porto, Portugalia
Pornește la plimbare din Piața Ribeira, un sit al patrimoniului mondial UNESCO, situat lângă Râul Douro. Este locul ideal pentru observatori, de la artiștii de stradă la cuplurile de vârstnici, care își fac plimbarea de dimineață pentru o ”bica” (espresso portughez). La mică distanță se află Grădinile Palatului de Cristal, care te vor ajuta să te reconectezi cu natura, în prezența păunilor și a altor păsări încântătoare. Nu departe, vei descoperi Muzeul Romantic, cu galerii pline de obiecte și decorațiuni fine ale epocii romantice din secolul al XIX-lea. Lasă-te ademenit și de Livraria Lello & Irmão, o librărie de cărți în stil Art-Nouveau, unde vei putea descoperi tot felul de obiecte la modă în Porto.

30 noiembrie (joi) – Sfântul Andrei, 1 decembrie (vineri) – Ziua Naţională a României
Recomandare de vacanță: 30 noiembrie–3 decembrie 2017, Kalamata, Grecia
Orice vizită în Kalamata ar trebui să înceapă cu o promenadă pe țărmurile Mediteranei, urmărind caiacele care se scufundă în zare și se ascund după stânci. Totodată, băile ocazionale făcute în apele călduțe ale Golfului Messinian n-ar trebui amânate. Între plimbările pe plajă, nimic nu se potrivește mai bine decât vizitarea centrului istoric al orașului și a grădinilor de la Castelul Kalamata. Orașul mai găzduiește recolte nesfârșite de măslini, care acoperă toată această bucată de peninsulă Peloponeză.

25 decembrie (luni), 26 decembrie (marți) – Prima și a doua zi de Crăciun
Recomandare de vacanță: 23–26 decembrie 2017, Sarajevo, Bosnia și Herțegovina
Gazdă a Jocurilor Olimpice din 1984, se poate spune despre Sarajevo că într-adevăr știe cum să definească iarna. Dă o fugă pe una dintre pârtiile Muntelui Jahorina și închiriază echipamente la un preț de mai mare dragul. Dacă vezi că soarele rămâne pe cer, așază-te la o terasă din Baščaršija, centrul istoric al Imperiului Otoman. Continuă vizita cu rămășițele Asediului din Sarajevo de la 1992, care rămân împrăștiate, dar de neclintit, prin toate colțurile orașului. Ca să cunoști decorul natural bosnian, pornește într-o drumeție prin Lukomir. Aici se află un sătuc izolat din Munții Bjelesnica, undei vei găsi casele din piatră îmbrăcate în plăci de lemn, adăposturile unei mici comunități ce-și duce traiul din creșterea oilor, tricotatul ciorapilor de lână și sculptatul în lemn.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.