MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat lanseaza cea de-a 12-a editie a programului Spatii Verzi, prin care compania aloca organizatiilor 677.000 lei pentru implementarea proiectelor de protectie a mediului si de incurajare a implicarii tinerilor in activitati relevante. Organizatiile neguvernamentale sunt invitate sa trimita propuneri de proiecte pana la data de 15 februarie 2017.
Ca si in anii precedenti, proiectele pot fi inscrise pentru finantare in cadrul uneia dintre cele doua componente ale programului: Spatii Verzi Urbane si Arii Naturale Protejate. Proiectele inscrise vor fi evaluate de catre un juriu de specialitate, iar castigatorii vor fi anuntati pana la sfarsitul lunii martie 2017.
Suma maxima ce poate fi alocata unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spatiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. In cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finantare individuala este de 20.000 lei.
MOL Romania a lansat in anul 2006 platforma de CSR «Spatii Verzi» prin care ne-am propus sa sprijinim financiar asociatii si organizatii care au prezentat proiecte de mediu. In acelasi timp, am cautat proiecte care sa contina si o importanta componenta educationala, pentru ca in opinia noastra, este esential ca tanara generatie sa constientizeze importanta protectiei mediului. Rezultatele primilor 11 ani de activitate vorbesc de la sine despre succesul acestui program. Prin intermediul Spatii Verzi, MOL Romania a sprijinit plantarea a peste 71.966 de copaci si arbusti si a 69.006 de flori in ultimii 11 ani, ceea ce inseamna, in medie, 17 copaci si 15 flori in fiecare zi. Este un rezultat cu care ne mandrim si pe care il consideram cadoul nostru pentru comunitate si, mai ales, pentru generatiile viitoare“, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL Romania.
In cadrul componentei Spatii Verzi Urbane sunt finantate proiecte care au ca scop reabilitarea sau crearea de suprafețe inverzite precum si desfăşurarea activităţilor de educaţie ecologică in randul comunităţilor locale. In cadrul componentei Arii Naturale Protejate sunt cautate si recompensate proiecte care sa promoveze si sa aduca in atentia publicului problematica ariilor protejate din Romania, cu scopul de a imbunatati nivelul de cunoastere in acest domeniu in randul comunitatilor locale.
Incepand din 2006, prin intermediul programului Spatii Verzi au fost finantate 472 de proiecte cu o suma ce depaseste 5 milioane de lei. Peste 186.000 de persoane, echivalentul numarului de locuitori ai municipiului Oradea, au fost implicate in activitatile desfasurate in cadrul acestor proiecte, iar rezultatul eforturilor lor este remarcabil. Astfel, au fost reampaduriti aproximativ 4.000 de metri patrati in timp ce suprafata spatiilor verzi create si reabilitate a depasit 450.000 de metri patrati, reprezentand o suprafata aproximativ egala cu cea a 90 de terenuri de fotbal. De asemenea, programul a sprijinit organizarea a 89 de tabere Junior Ranger si a 677 activitati extrascolare, in cadrul carora tinerii participanti au dobandit cunostinte si experiente importante referitoare la mediul inconjurator.