Microsoft crește la 3 miliarde dolari investiția în platforma de cloud europeană

microsoft În contextul investiției semnificative pe care Microsoft Corp. o face în tehnologii cloud în Europa, Satya Nadella, CEO, și Brad Smith, președinte Microsoft, au dezvăluit astăzi detalii despre cum se concretizează acest interes. Nadella a afirmat că Microsoft și-a crescut capacitatea platformei cloud în Europa de mai mult de două ori în ultimul an, a punctat faptul că Microsoft a investit peste 3 miliarde $ (USD) în întreaga Europă până la acest moment și a dezvăluit faptul că platforma Microsoft Cloud urmează să fie disponibilă începând cu anul 2017 și din centre de date aflate în Franța.

Aceste investiții îi ajută pe clienți – precum Ministerul britanic al Apărării, alianța Renault-Nissan, Serviciul Executiv de Sănătate din Irlanda (Health Service Executive) și compania ZF din Germania – să inoveze în industriile lor și să își mute activitatea în cloud îndeplinind în același timp cerinţele europene de suveranitate, securitate și conformitate a datelor. Continuând angajamentul său de a transforma serviciile de cloud într-o resursă de încredere, responsabilă şi disponibilă pentru o plajă cât mai largă de utilizatori, Microsoft a lansat o nouă carte intitulată „Cloud-ul pentru binele global” (“A Cloud for Global Good”). Anunțurile au fost făcute în această dimineață, în Dublin, cu ocazia începerii de către cei doi lideri a unei vizite de patru zile în Europa, în decursul căreia se vor întâlni cu lideri guvernamentali și de afaceri.

„Continuăm să investim masiv în infrastructura de cloud pentru a satisface cererea în continuă creștere din partea clienților și partenerilor noștri europeni”, a spus Satya Nadella, CEO, Microsoft. „Construirea unei platforme cloud – globală, inteligentă și de încredere – este misiunea noastră centrală și are scopul de a ajuta utilizatorii individuali și companiile din toată lumea să își atingă întregul potențial. Este poate cel mai bun moment pentru companiile din Europa să profite de noi oportunități de creştere prin Microsoft Cloud. ”

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.