Microchip Technology extinde contractul de închiriere în AFI Park 1

Birou Microchip Microchip Technology România și-a extins biroul din București cu 1.000 de metri pătrați prin preluarea unui etaj superior în clădirea de birouri AFI Park 1, unde își vor desfășura activitatea aproximativ 100 de noi angajați. Într-un spațiu de birouri complet echipat, dotat cu aparatură de ultimă generație și instrumente de măsurare performante, echipa din România se concentrează pe conceperea și validarea de noi soluții pentru clienți globali de pe piața auto, industrială, medicală și a telecomunicațiilor. Anul acesta, Centrul de Cercetare și Dezvoltare din România a sărbătorit cea de-a 10-a aniversare de la deschidere, ca sucursală a Microchip Technologies Inc.

Compania s-a dezvoltat considerabil în ultimii ani, având în prezent aproximativ 200 de specialiști, care creează produse și sisteme globale inovatoare din gama semiconductoarelor. Pornind doar cu proiecte de tip analog, Microchip România este acum un mediu de lucru pentru designerii specializați în digital și analog și inginerii de aplicații, care lucrează într-o strânsă legătură cu partenerii globali ca parte a procesului de proiectare de soluții și tehnologii noi pentru microcontrolere, memorii și dispozitive analog.

În luna aprilie a acestui an, Microchip a achiziționat corporația Atmel, unul dintre cei mai importanți competitori, designeri și producători de semiconductoare, îmbogățindu-și astfel oferta cu noi modele de microcontrolere, dispozitive de frecvență radio și de memorie flash, senzori tactili, cipuri și produse specifice aplicațiilor din gama Microchip. La evenimentul aniversar de la București a fost prezent Steve Sanghi, CEO Microchip, alături de profesori universitari, care au contribuit semnificativ la creșterea și dezvoltarea centrului, încă de la înființare.

“Odată cu consolidarea industriei semiconductoare, Microchip continuă să dezvolte o strategie de mare succes, printr-o gamă extinsă de achiziții, care au dublat creșterea veniturilor comparativ cu rata organică de apreciere a rezultatelor înregistrate în ultimii ani. Achiziționarea Atmel reprezintă cel mai recent capitol al strategiei noastre de dezvoltare, care va duce mai departe procesul de scalare operațională și a bazei de clienți Microchip”, a declarat Steve Sanghi, CEO Microchip.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.