Metrorex continuă seria de măsuri pentru deplasarea în siguranță a călătorilor între stațiile de corespondență

Metrorex continuă seria de măsuri pentru deplasarea în siguranță a călătorilor între stațiile de corespondență Piața Unirii 1 – Piața Unirii 2 și Piața Victoriei 1 – Piața Victoriei 2, ca urmare a situațiilor de supraaglomerare semnalate la orele de vârf.

Măsurile sunt luate în contextul în care, în decembrie, luna cadourilor, care a fost o lună extrem de aglomerată.

Astfel, începând cu data de 10.01.2017, echipe mixte formate din angajați Metrorex, Poliția Metrou, agenți de pază, reprezentanți ai Jandarmeriei și ai ISU sunt prezente în intervalele orare 07.30-10.00 și 16.30 – 19.00, în cele patru stații de metrou, pentru coordonare și intervenție în caz de necesitate. De asemenea, fiecare agent de stație va fi prezent în aceste stații, pentru a transmite Dispeceratului Central evoluția situației din teren.

În cazul aglomerării pasajelor de trecere, se fac anunțuri repetate de informare a călătorilor cu privire la restricționarea temporară a accesului înaintea aparatelor de taxare precum şi pentru staționarea la nivel peron sau vestibul. În plus, vor fi montate benzi de restricţionare a accesului, amplasate înaintea aparatelor de validare. Reamintim călătorilor că Metrorex funcţionează la capacitate maximă, cu 65 de trenuri, în intervalele cu vârf de trafic (7:00 – 9:00 şi 17:00 – 19:00), pe toate magistralele. Intervalul cu vârf de trafic va fi extins până la descongestionarea aglomeraţiei din staţii.

Metrorex reaminteşte că, încă din septembrie 2016, Directorul General al Metrorex a emis o decizie prin care a fost aprobat “Planul pentru Organizarea Comandamentului pentru Preîntâmpinarea şi Combaterea Efectelor Înzăpezirii” pentru iarna 2016 – 2017.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.