Mazda România: Vânzările au crescut cu 54% în primele nouă luni din 2016

mazda Mazda continuă un trend susținut al vânzărilor în România, astfel că, după primele 9 luni ale anului, a ajuns la 1.221 de unități vândute, cu 54% mai mult comparativ cu aceeași perioadă din 2015. În luna septembrie au fost vândute 165 de autoturisme, cu 30% mai mult decât în luna similară de anul trecut. Cota de piață s-a menținut la 2,4% din piața de autoturisme de import, conform statisticilor oficiale referitoare la înmatriculări. Dacă după prima jumătate de an SUV-ul CX-3, cel mai nou model din familia Mazda, era cel mai bune vândut model, acum Mazda3 a preluat conducerea, cu 368 de unități cumpărate. CX-3 se menține în lupta pentru șefia clasamentului, cu 350 de mașini livrate, iar podiumul este completat de CX-5, SUV-ul compact din gama Mazda, cu 282 de unități vândute, în creștere cu 35% față de anul trecut.

Roadster-ul MX-5, cel mai bine vândut din lume, a intrat și în preferințele românilor, cu 12 unități comandate în perioada ianuarie-septembrie 2016. Deși gama de modele este complet nouă, Mazda continuă să aducă îmbunătățiri autoturismelor prin tehnologii de ultimă generație. Cel mai recent anunț a fost pentru Mazda6, care, în varianta 2017, este îmbunătățită cu sistemul unic în lume G-Vectoring, gândit să controleze cuplul motor transmis roților în viraje, pentru un control superior și reducerea forțelor care afectează pasagerii.

Alături de această nouă tehnologie, Mazda6 2017 mai beneficiază de volan încălzit, un nou ecran color și generos în zona indicatoarelor de bord, afișaj color pentru head-up display, 3 noi sisteme care reduc zgomotul produs de motorizările diesel și o nouă cameră pentru sistemele de siguranță activă, care permite interpretarea semnelor de circulație de limitare a vitezei și afișarea restricțiilor pe head-up display.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.