Magicul cuvânt ”Mulțumesc” spus la locul de muncă îmbunătățește starea de spirit a colectivului

Julius Meinl, producător și furnizor de cafea premium, a realizat un studiu pe 4.000 de adulți din Europa care arată că 81% dintre angajați sunt de acord că un „Mulțumesc!” din partea managerului lor poate avea un impact pozitiv asupra întregii zile de muncă. Construirea unei culturi organizaționale bazate pe recunoștință are beneficii atât pentru cei care exprimă, cât și pentru cei care primesc mulțumiri: trei cincimi dintre respondenți spun că un „Mulțumesc!” i-a făcut să se simtă mai apreciați, iar aproape jumătate dintre participanți se simt motivați să muncească mai mult dacă primesc aprecieri la birou.

Rezultatele studiului mai arată că peste jumătate dintre respondenți au declarat că managerii se așteaptă constant la performanțe ridicate, în timp ce 40% au identificat „presiunea timpului” ca fiind unul dintre principalele motive pentru care un „Mulțumesc!” lipsește adesea la locul de muncă. De asemenea, două din trei persoane sunt de acord că nu se spune suficient de des „Mulțumesc!” la locul de muncă.

„Cercetarea noastră evidențiază modul în care gesturile aparent mici, cum ar fi să inviți pe cineva la o cafea, pot avea un impact real. Acestea arată importanța timpului pe care îl acordăm pentru a ne arăta aprecierea față de cei dragi, dar și față de colegii de serviciu. La urma urmei, petrecem atât de mult timp cu ei, iar construirea unor relații puternice la locul de muncă este fundamentul unei echipe închegate și poate avea beneficii pentru toți cei implicați.” – declară Christina Meinl, parte din a cincea generație a familiei Meinl.

Într-o săptămână obișnuită, putem petrece mai mult timp interacționând cu colegii de birou decât cu familia sau prietenii. Julius Meinl își propune să ofere mai multe ocazii de a spune „Mulțumesc!”, precum și momente de bunătate în viețile oamenilor, cu ajutorul unei cafele premium.

În luna iunie 2023, pentru orice cafea Julius Meinl comandată la punctele de vânzare participante consumatorii vor primi un voucher pentru o cafea gratuită, cu care pot spune „Mulțumesc!” unei persoane din viața lor, fie că este vorba de un coleg de birou sau de o persoană dragă.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.