MAE: Atentionare de calatorie pentru Italia, din cauza prelungirii conditiilor meteo

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Italiei că Serviciul de Protecție Civilă local a anunțat prelungirea condițiilor meteorologice nefavorabile pentru perioada 9-10 ianuarie 2017.

Perturbările vor avea o intensitate mai redusă și caracter intermitent și vor afecta îndeosebi coasta adriatică și regiunile sudice. Conform Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene, precipitații sub formă de ninsoare se vor înregistra inclusiv în zonele cu altitudini joase, în special în regiunile Abruzzo, Molise, Puglia, Basilicata și în estul regiunii Campania. Ninsori slabe sau moderate se vor înregistra pe alocuri și în celelalte regiuni din centrul și sudul țării, în timp ce avertizarea pentru vânt puternic și temperaturi scăzute rămâne valabilă pentru partea centrală și meridională a peninsulei.

Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii, accesați site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: www.meteoam.it.  De asemenea, informații cu privire la condițiile meteorologice și condițiile de călătorie sunt disponibile pe site-ul Serviciului de Protecție Civilă, la adresa www.protezionecivile.gov.it.

 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.