Lampkin devine primul om care parcurge traseul Isle of Man TT pe o roata

p-20160925-00925_news De 12 ori campion mondial la Trial, Dougie Lampkin a devenit prima persoană din lume care a reușit cu succes să parcurgă emblematicul traseu Isle of Man TT, lung de 60,7 km, pe o singură roată.

După decenii întregi în care ne-am întrebat dacă a existat cineva care să parcurgă pe o singură roată tot circuitul sau dacă acest lucru este măcar posibil, Lampkin a pus capăt speculațiilor. Riderul a arătat întregii lumi în direct, pe Red Bull TV, că nimic nu este imposibil – chiar și parcurgerea traseului pe o singură roată.

Forțat să amâne cu 24 de ore din cauza vântului puternic de aproape 90 km/h, Lampkin a pornit de la faimoasa linie de start la ora 5 după-amiază. Pornind puțin cam repede, Lampkin a avut de furcă în primii kilometri. Vântul s-a dovedit o grijă constantă în cele mai sensibile puncte ale traseului. Așa cum era de așteptat, secțiunea montană ne-a pus în situații tensionate, mai ales când Lampkin a trebuit să îndure rafale de până la 65 km/h.

După ce a trecut linia de finiș, Lampkin a povestit cât de dificilă a fost experiența: “De zece ori am fost aproape să cad și de două ori m-am gândit că am pierdut. Când îți pierzi echilibrul și piciorul îți iese în exterior, atunci știi că ai dat de necaz. Nu mă puteam baza de frâna din spate la această viteză.

Rezumând efortul incredibil pe care l-a depus după luni de antrenament chinuitor și modificările făcute motocicletei sale de trial Factory Vertigo, el a spus: “Simt o ușurare absolută. Anticiparea, cele șapte luni de antrenament, tot ce s-a întâmplat, cum ar fi coșmarul cu vremea de ieri și vântul care nu s-a potolit nici astăzi în vârful muntelui. Nu s-a terminat decât la câțiva metri după linia de finiș, dar acei ultimi metri au fost pur și simplu uimitori.

Dougie’s Wheelie a fost prima transmisiune live a unui eveniment sportiv de pe o insulă sinonimă cu recordurile din motorsport. Telespectatorii au avut posibilitatea să încerce propriul wheelie virtual, într-un joc pe dougie.redbull.tv, în timpul transmisiunii live. Postând rezultatele pe social media, clasamentul a fost actualizat în tot acest timp, iar campionul a fost belgianul Arno Cotman.

 

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.