Kruk in 2016: Grupul a investit 1,33 miliarde lei și a raportat sume colectate de un miliard de lei

În 2016, Grupul KRUK, liderul pieței de management al creanțelor din Europa centrală, a investit 1,33 miliarde RON* (1,3 miliarde zloți) în 99 portofolii de creanțe cu o valoare nominală totală de 16,88 miliarde RON (16,4 miliarde zloți). Aceasta este cea mai mare sumă investită într-un an de compania cu sediul la Wrocław.  În trimestrul 4, KRUK a investit 357 milioane RON, în creștere cu 76% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Investiția a cuprins 39 de portofolii de creanțe cu o valoare nominală totală de 8,2 miliarde RON.

“Anul 2016 a fost marcat de expansiunea Grupului KRUK în Europa, deoarece aproape două treimi din investițiile efectuate au fost în afara granițelor Poloniei. În ultimele 12 luni am achiziționat portofolii de creanțe de la cele mai mari instituții din șapte țări: Polonia, România, Republica Cehă, Slovacia, Germania, Spania și Italia. În fiecare dintre aceste țări, instituțiile au arătat o puternică deschidere pentru vânzarea de portofolii. Datorită vastei extinderi geografice și a gamei largi de produse, suntem în măsură să continuăm să participăm în numeroase licitații, alegând cele mai bune oportunități de investiții. Toate acestea mă determină să am încredere în business-ul nostru în 2017. Deși investiția de 1,33 miliarde RON s-ar putea să fie greu de repetat, putem observa că instituțiile europene sunt active în vânzarea portofoliilor de creanțe în următoarele trimestre. Ne așteaptă alte proiecte, de diferite dimensiuni, deoarece suntem o organizație cu un apetit constant pentru creștere. În 2017, ne așteptăm să creștem în continuare prezența pe piețe străine,” a spus Piotr Krupa, președintele KRUK S.A.

KRUK a raportat de asemenea sume colectate record, aferente portofoliilor achiziționate în 2016, de approx. 1,02 miliarde RON (992 milioane PLN), în creștere cu 20% față de anul precedent. În trimestrul 4, sumele colectate au atins valoarea de 298,4 milioane RON, în creștere cu 32%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

“Pentru prima dată în istoria operațiunilor noastre, sumele colectate au ajuns la aproape 1 miliard de zloți. Aceasta este o sumă imensă, care a necesitat mult efort, o bună înțelegere a bugetului familiei și o abordare cumpătată a planificării banilor. Suntem bucuroși că atât noi, cât și clienții noștri, trecem prin acest proces împreună. Pentru mulți dintre ei, KRUK a fost prima companie de colectare creanțe care a oferit sprijin clienților și a eșalonat datoriile acestora în rate mai mici. Astăzi sărbătorim deoarece clienții noștri sunt cu 1 miliard mai aproape de o formă financiară bună. Anul 2016 ne-a reconfirmat credința că o abordare pe cale amiabilă a procesului de colectare și tratarea persoanelor cu datorii ca fiind parteneri egali, este o abordare reciproc avantajoasă,” a mai spus Piotr Krupa.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.