KINOdiseea: peste 150 de proiecții, 30 de ateliere si un bal mascat

KINOdiseea KINOdiseea editia VIII – International Children Film Festival- va aduce in Bucuresti, in perioada 10- 20 noiembrie peste 150 de proiecții, 30 de ateliere, întâlniri cu realizatorii filmelor, seminarii si un bal mascat.

Evenimentele și proiecțiile de filme vor avea loc la Cinema PRO, Cinema Eforie, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului și Hollywood Multiplex.

Motto-ul festivalului de anul acesta, “You can do anything!” – se va regăsi în subiectele abordate de majoritatea filmelor din ediția 2016.

De anul acesta, festivalul are ceva special și pentru adolescenți: KINOdiseea Youth, care vă va prezenta o gamă mult mai largă de filme proiectate special pentru tineri. Istorii despre muzică și dragoste, consolare și maturizare, acceptare și grijă, aventură și necunoscut în cele zece filme memorabile din noua secțiune competitivă a festivalului, dedicată publicului cu o vârstă de peste 14 ani și cinefililor.

Filmele din secțiunea KINOdiseea YOUTH vor fi jurizate de un juriu de adolescenți și de un juriu de profesioniști din industria filmului, printre care se numără actrița Maria Dinulescu. eaglehuntress

Gala de deschidere KINOdiseea 2016 va avea loc la Cinema Pro, cu o premieră națională: „The Eagle Huntress”. Filmul documentar, narat de Daisy Ridley, prezintă povestea reală a unei fetițe de 13 ani care se antrenează pentru a deveni prima femeie care vânează cu vulturi din tribul său. Piesa “Angel by the wings” a fost scrisă special de Sia pentru acest documentar.

Biletele, cu preturi de 10 lei – adult / 7 lei – minor (până în 18 ani, inclusiv)  sunt disponibile prin eventbook.ro, în rețeaua Eventbook și la casieriile cinematografelor pe perioada festivalului. Pentru proiecțiile cu intrare liberă rezervările se fac exclusiv online, prin eventbook.ro.

Mai multe detalii despre filme si programul KINOdiseea se gasesc pe site-ul festivalului: www.kinodiseea.ro

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est, atât ca număr de filme, cât și ca număr de spectatori. Festivalul este membru ECFA – European Children’s Film Association. În cele 7 ediții, festivalul a avut peste 60.000 de participanți.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.