Kaspersky Lab: 21% dintre părinți spun că le-a fost afectată relația cu copiii lor prin social media

O nouă cercetare Kaspersky Lab arată că o treime dintre utilizatori din retelele de socializare comunică mai puțin în realitate cu cei dragi, iar 21% dintre părinți recunosc că le-au fost afectate relațiile cu copiii după ce au fost văzuți de aceștia într-o situație compromițătoare pe o rețea de socializare. Având în vedere tendința de a încărca fotografii cu ei înșiși sau cu alții sub influența alcoolului sau sumar îmbrăcați, pentru a obține un număr mai mare de aprecieri, este evident că rețelele de socializare pot afecta relațiile din mediul offline ale utilizatorilor. Dar dacă ne-am aștepta ca părinții să nu aprobe comportamentul online al copiilor lor, în realitate este invers, potrivit unui studiu Kaspersky Lab.

“Studiile arată că, în prezent, comunicarea digitală o completează pe cea din viața reală”, spune Dr. Astrid Carolus, Media Psychologist la University Würzburg. “Trăim într-o lume globalizată și cu un grad foarte mare de mobilitate, care implică distanțe între parteneri și membri ai familiei. Comunicarea digitală este o modalitate de a acoperi distanțele din viețile noastre moderne, cauzate de faptul că trăim în orașe sau țări diferite. Comunicarea digitală nu poate înlocui, însă, comunicarea față în față – cel puțin, nu întotdeauna și nu complet, fiind mai săracă din punct de vedere al canalelor senzoriale implicate.”

Peste o cincime dintre părinți recunosc că relațiile cu copiii lor au fost afectate negativ după ce aceștia i-au văzut în ipostaze compromițătoare în social media. În schimb, doar 14% dintre părinți spun că au fost deranjați de comportamentul online al copiilor lor. În plus, 16% dintre utilizatori au spus că relația cu partenerul de viață le-a fost afectată pentru că au fost văzuți într-o situație compromițătoare în social media. Relațiile cu familia, prietenii și colegii se schimbă pe măsură ce oamenii comunică față în față tot mai puțin, ca efect al rețelelor de socializare. O treime dintre utilizatori au spus că acum comunică mai puțin cu părinții lor (31%), cu copiii (33%), cu partenerii (23%) și cu prietenii (35%) pentru că îi pot vedea și comunica cu ei prin intermediul social media.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.